Koncernen har cirka 2000 anställda i 9 länder och omsätter mer än 6 miljarder SEK. Bolaget är en paneuropeisk uthyrningskoncern. Moderbolaget i koncernen är svenskt.

Bolaget hyr ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, liksom till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn genom totalt cirka 250 depåer i Skandinavien, Finland, de baltiska staterna, Ryssland, Polen, Tjeckien och Slovakien. Dessutom bedrivs försäljning av begagnad utrustning för egen och för kunders räkning.
I Danmark finns man på cirka 20 platser med totalt cirka 150 anställda.

CFO DANNMARK

Tjänsten
Rollen innefattar de normala ansvarsområdena i en roll som ekonomichef dvs, redovisning, kreditfrågor, controlling, nyckeltalsarbete, juridik, budgetarbete, investerings- och förvärvsarebete samt koncernredovisning och leasingupplägg.
Som CFO/Ekonomichef medverkar men aktivt i företagets strategiska arbete. Man leder i denna roll 5 personer. Eftersom koncernens huvudkontor finns i Stockholm så innebär detta att man samarbetar en del med Sverige.
I rollen ingår att man i ledningsgruppen för Dannmark.

Erfarenhet
För att kvalicera sig till denna roll så måste man idag arbeta som controller, gruppchef eller ekonomichef med ett brett ekonomiskt ansvar och ha gjort detta i cirka 5 år. Ledarskapserfarenheten ställer krav på att man lett cirka några personer i cirka 5 år.
Det är meriterande med en erfarenhet av arbete med andra länder, likadant gäller en erfarenhet av arbete med en geografiskt spridd organisation.
God datorvana med erfarenhet av olika system däribland excell är ett krav.

Utbildning
För att kvalificera sig till denna roll behöver man en utbildning som civilekonom med inriktning mot redovisning och finansiering eller motsvarande.

Placering
Köpenhamn