Keller Grundläggning

Keller Grundläggning är ett specialföretag inom grundläggning och markförstärkning. Som första entreprenör i norden började vi djupstabilisera i Sverige redan 1975 och vi har erfarenheter från många områden med leror och annan lös jord i Norden.

Inom vårt största affärsområde - kalkcementpelare - har vi en referenslista som omfattar 500 objekt i sju länder, från torv i Polen till glaciallera i Altafjorden i Nordnorge. Tills idag har vi totalt stabiliserat ca 6 miljoner kubikmeter lös jord.

I Keller Grundläggnings maskinpark finns 7 stycken kalkcementpelarmaskiner och 15 stycken mobila bulkupplag för bindemedel, s.k skyttlar och 1 borrigg för stålpålar.

Vid soilcrete- (jet-injektering), soilfrac- samt vibroprojekt används maskiner från Keller bolag i angränsande länder (Finland, Polen, Tyskland, Österrike och England).

Vi kan bistå med alltifrån projektering till utförande. Hör gärna av er till oss om ni har några frågor.


Keller Grundläggning – Ett nordiskt företag

Keller Grundläggning är ett nordiskt företag med stor kompetens inom grundläggning och markförstärkning. Huvudkontoret är beläget i Lindome utanför Göteborg, men vi har också kontor i Stockholm. Vi tillhör Keller Group som finns i över 40 länder och är världens största oberoende grundläggningsföretag med över 10 000 anställda.


Entreprenadformer

Vi åtar oss att i olika entreprenadformer utföra grundläggning och markförstärkning med KC- och masstabiliseringmetoden, vertikaldränering samt med soilcrete- (jet-injektering), slitsmurar, sekantpåleväggar, vibro- och soilfrac-metoderna.


Vårt mål

Vårt mål är att erbjuda och utföra optimala lösningar. Efter att tillsammans klarlagt förutsättningarna erbjuder vi helhetssyn och spetskompetens i kombination med gedigen erfarenhet och seriös kvalitetssäkring.

Platschef

Platschef/Arbetsledare Stockholm/Mälardalen

Keller Grundläggning söker en erfaren Platschef/Arbetsledare som har ett driv och är skicklig på att utveckla både projektet
och människorna på på plats.


Allmänt

Keller Grundläggning är ett av de få stora internationella grundläggningsföretagen i Norden. Företaget är sedan flera år fast etablerade i Stockholmsregionen och egenomför kontinuerligt medelstora till stora projekt i region Stockholm

Keller har stora resurser och hög kompetens inom branschens alla olika tekniker och metoder såsom Spont, KC pelare, injekteringsmetoder, masstabilisering, stålförstärkning och olika borrtekniker.


Ansvar

Du kommer att vara ytterst ansvarig för att driva och utveckla projekt, leda och följa upp Kellers verksamhet med ett fullt kostnads och intäktsansvar för dina egna projekt
Du ansvarar för att säkerställa och utveckla verksamheten i dessa projekt ch rapporterar till företagets Områdeschefen för Stockholm.

I rollen som platschef har man även ett ledaransvar för arbetsledare och ett varierande antal maskinoperatörer, smeder, och borrare.


Arbetsuppgifter

- Arbetet innebär att arbeta med och vara huvudansvarig för 1-3 olika parallella projekt och dess framdrift samt att löpande arbeta med säkerhets- och kvalitetsfrågorna
- Löpande coacha och utveckla underställd personal.
- Med stöd av arbetsledare och administrativ personal löpande aktivt följa utveckligen av kostnader och intäkter och vidta åtgärder när så krävs.
- Vara påläst och insatt i kontraktets detaljer och skrivning för att kunna föra en seriös och rak diskussion med eventuella samarbetspartners och slutkund.
- Personligen vara bra insatt i produktionens utveckling och kunna ligga steget före i planering och förutse kommande utmaningar och risker.
- Vissa löpande administrativa uppgifter med stöd av kunnig personal.
- Arbetet innebär att varje dag arbeta med engelska som arbetsspråk.
- Arbetet innebär ej mkt resande, resor vid utbildning och vissa resor till huvudkontoret i Göteborg förekommer.
- Ansvarig för att säkerställa att det finns kompetent personal tillgänglig för de olika stegen i projektet, detta kan även innebära arbete med extern rekrytering.


Erfarenhet och egenskaper

För att passa för denna rollen så arbetar du idag sedan minst 3-5 år inom grundläggning alternativt anläggningsbranschen.
Du har erfarenhet av arbeten som platschef eller, arbetsledarehef eller liknande.
Du bör hellst vara van vid att ha fullt resultatansvar.
Rätt person har lett minst 2-5 personer i minst cirka 2-4 år.
Du måste vara flytande i svenska i tal och skrift samt ha en rimligt bra förmåga att uttrycka dig bra på engelska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du bor inom Stockholmsområdet.
Det är meriterande med erfarenhet av arbete med kc-pelare, spont eller andra metall-/borrningstekniker.
Om erfarenheten av grundförstärkning som specialkompetens ej finns måste erfarenheten av kvalificerat anläggningsarbeten vara hög.
Det underlättar om personen i denna roll har körkort.


Egenskaper

Vi söker dig som är öppen trevlig och har en förmåga att skapa engagemang och delaktighet och vågar utmana och leda med hjärtat. Du är tydlig och rak i din kommunikation och ser till att saker händer. Vi söker även en person som är stresstålig och trygg i sig själv.


Utbildning

Utbildning är inte den mest avgörande delen, en teknisk utbildning såsom Bygg o Anläggningstekniskt gymnasium, Nackademin etc i kombination med en bra erfarenhet blir avgörande
Det är meriterande med en akademisk utbildning inom geoteknik, byggteknik eller som civilingenjör.


Placering

Solna Stockholm.


Möjligheter

Keller Grundläggning gör sedan ett antal år en större långsiktig satsning på den nordiska regionen vilket vilket innebär en större närvaro i regionen och att man redan idag har en större samlad kompetens och en breddning av de olika tekniker som används i regionen.

Keller är ett kundfokuserat företag som sätter service och kvalitet högt upp bland sina prioriteringar. Kunderna är krävande och man har en tät
dialog med sina leverantörer, partners och kunder.

Keller är ett stort internationellt företag med många möjligheter till fortsatt utveckling och möjlighet till att eventuellt kunna arbeta internationellt i framtiden.

Möjligheterna för en bra personlig utveckling är mycket goda i företaget.


Ansökan

Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in via vår hemsida här till vänster.