Lantmännen Maskin

Lantmännen Maskin, ett företag inom koncernen Lantmännen är en del av division Lantbruk, importerar, marknadsför och säljer ett noga utvalt sortiment av maskiner, reservdelar och verkstadstjänster till maskinanvändare inom lantbruk och skogsbruk på den svenska marknaden. Kända varumärken är Valtra, Fendt, Väderstad och Kuhn. Lantmännen Maskins drygt 60 egna anläggningar, samt ytterligare 30 kontrakterade servicepartners, tillhandahåller reservdelar och service i ett rikstäckande nätverk.

Lantmännen Maskin representerar de starkaste varumärkena på marknaden för lantbruksmaskiner. Här hittar du ett brett maskinprogram för små och stora gårdar, skogsbruk och entreprenad.
Såväl leverantörer som produkter är noga utvalda för att ge kunden lägsta totalkostnad.

Företaget har över 700 anställda och omsätter cirka 3 miljarder, huvudkontoret ligger i Malmö.

Säljare

Säljare Kristianstad

Lantmännen Maskin i Kristianstad behöver förstärka sin marknadsbearbetning och söker därför en duktig och engagerad utesäljare till Kristianstad. Företaget vill att kunderna skall få den uppmärksamhet de förtjänar.

Man söker därför en energisk, erfaren teknisk säljare gärna med branschkunskap även om detta inte är ett krav.


Arbetsuppgifter
Geografiskt är arbetsområdet söder om Kristianstad, ett område på cirka 60 x 30 km, man har en kollega som bearbetar området norr om Kristianstad

Arbetet innebär i huvudsak att bearbeta kunder med största fokus på nya och mindre bearbetade kunder men givetvis även de redan etablerade kunderna i distriktet.

Din uppgift som säljare blir att sälja Lantmännen Maskins samtliga produkter och detta är ett brett program av kvalitetsprodukter. Detta innebär bl.a. traktorer, redskapsbärare, jordbearbetningsmaskiner, teleskoplastare, tröskor, pressar, anläggningsmaskiner, GPS produkter och ytterligare ett flertal produkter.
Rollen som säljare hos oss är mycket självständig och resultatinriktad. Du utgår från företagets anläggning i Kristianstad.

I rollen som säljare sköter man hela processen i relationen med kunderna, detta innebär, kundmöten, presentationer av produkterna, värdering av maskiner, genomföra inbyte av maskiner, hantera avtalsarbetet, koordinera leverans och avslutningsvis sköta uppförljning av affären.
Arbetet innebär även att man arbetar med uthyrning av maskiner, genomför kundträffar, kampanjarbete och planera och medverka vid öppet hus, mässor eller demodagar.

Arbetet innebär en hel del logistik och planeringsarbete.

Arbetet som Maskinsäljare innebär att man i stor utsträckning genomför aktiva fysiska kundbesök ute hos kunderna och innebär då att man reser ganska flitigt främst inom det egna distriktet.

Lantmännen anser att utbildning är viktigt och dessa genomförs ganska ofta hos leverantörerna och på huvudkontoret i Malmö.

Beroende på att kunderna i stor utsträckning är hårt arbetande företagare så kommer du i denna roll ibland att arbeta på kvällarna för att få till möten med kunderna.

Introduktion och utbildning kommer troligen att till viss del att ske hos en av de andra säljarna då man får följa denna personen i sitt löpande arbete.

Ansvarig chef är placerad i Mölnarp.


Erfarenhet
För att lyckas väl ska man ha en bra säljerfarenhet från B2B försäljning med gott resultat. Man skall ha arbetat som utesäljare i minst 3-4 år och självständigt arbetat med samtliga steg i en klassisk säljprocess.

Det är meriterande om man sålt lantbruksmaskiner, tyngre maskiner, lastbilar, truckar eller anläggningsmaskiner eller andra kvalificerade produkter och tjänster.

Det är även meriterande med koppling till lantbruk via uppväxt på lantbruk eller hästgård eller att man på annat sätt har denna kontaktytan, erfarenhet och intresse.

Man bör ha arbetat med försäljning som innebär längre säljprocesser, kvalificerade förhandlingar, inbyten och tekniskt djupare diskussioner och finansieringsarbete.

För att lyckas bra i rollen bör man ha en relativt bra datorvana och en god ekonomisk förståelse.

Det är viktigt att man har en bra lokal förankring och bor i närområdet

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

 
Egenskaper
Vi är i behov av en utpräglad ”doer” med ett genuint intresse för att söka, finna och göra affärer. Samtidigt skall du vara en lagspelare som är beredd att stötta och ställa krav på huvudkontoret, verkstaden och även dina säljkollegor. Det förväntas att du är extrovert och öppen i dialogen med dina kunder o medarbetare och även har lätt för att vara rak och tydlig i din kommunikation.
Det är även viktigt att ha en struktur samt ordning och reda i sitt arbete. Vi vill vara tydliga med att tjänsten inte innebär att sätta sig vid ”dukat bord”, det är arbete på fältet som gäller.
Vi vill gärna få in en person i vårt team som är proaktiv som person och är bra på relationer och som har en stark social läggning.

Vi söker dig som:
• Vill satsa hårt och stimuleras av ett aktivt arbete med stora möjligheter att påverka resultatet, både ditt eget och företagets.
• Är ansvarstagande, självgående och ibland kan jobba oregelbundna arbetstider.
• Är en kreativ problemlösare och är stresstålig.
• Har en stor portion av sunt förnuft, ett öppet sinne och gott humör.

 
Utbildning
Utbildning är inte den mest avgörande faktorn men en 2-3 årigt gymnasieutbildning eller motsvarande är ett krav. Lantbruksgymnasium är inte ett krav men meriterande.

 
Placering
Kristianstad

Möjligheter
Lantmännen Maskin är ett stabilt företag med mycket bra produkter och återkommande kunder. Företaget har nöjda medarbetare och målsättningarna är höga.
Tycker du att detta låter spännande och vill vara med och bygga vårt företag vidare?
Då är du välkommen till Lantmännen Maskin.
 

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du lägga in på http://www.connectsearch.se