Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 3600 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök http://www.sca.com

Sågverkschef Rundvik

Sågverkschef

Placering: Rundvik, SE

En hållbar arbetsplats – en renare värld
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Trä är framtiden! Vi tillverkar träprodukter för bygghandel, träindustrin och ditt hem. Våra produkter består utav högkvalitativ råvara från norra Sverige och våra produkter är efterfrågade runt om i världen. Att begränsa den globala uppvärmningen är en av vår tids största utmaningar. Vi som arbetar med trä vet att vi är en del av lösningen. Våra produkter är baserade på en förnybar råvara och ersätter fossilbaserade material och vi bidrar kontinuerligt med att minska påverkan från vår egen verksamhet. Nu söker vi dig som vill vara en del av framtidens klimatnytta i rollen som sågverkschef på Rundvik sågverk i Västerbotten.
Din nästa utmaning
Rundvik sågverk är ett av fem sågverk inom SCA Wood med ett eget hyvleri och ett beslut att investera i en pelletsanläggning. Sågverket har drygt 120 medarbetare som tillsammans bidrar med en årlig produktion på ca 330 000 kubikmeter sågat trä. Sågverkschefens arbetsuppgifter är att tillsammans med sågverksledningen och medarbetarna på sågverket driva den fortsatta utvecklingen av sågverket och vidareförädling.

Som chef för enheten har du det övergripande ansvaret för verksamheten och dess resultat. Ditt fokus ligger på arbetsmiljö, utveckla människorna i organisationen och lönsamhet. Du leder arbetet i ledningsgruppen för sågverkets olika funktioner, rapporterar till Affärsområdeschef för SCA Wood och ingår i SCA Woods ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter:
• arbeta kontinuerligt med hälsa och säkerhet
• utveckla chefer och medarbetare i organisationen
• leda verksamheten genom ett tillitsfullt och coachande förhållningssätt
• ansvara för sågverkets resultat och strategiplan
• driva ständiga förbättringar för ökad prestation och lönsamhet


Vem är du?
Vi söker dig med ett utvecklade ledarskap som genom tillit och förtroende coachar chefer och medarbetare mot enhetens uppsatta mål. Som person är du intresserad av människor och processer, kommunikativ och resultatinriktad. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni fokuserat för en säker arbetsmiljö och ständiga förbättringar.
Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller har motsvarande erfarenhet. Du har goda ledarerfarenheter och vi ser gärna att du har erfarenhet från sågverksbranschen och/eller annan tillverkningsindustri samt praktiskt förbättringsarbete baserat på lean filosofi.


För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.


Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten:
Jerry Larsson, Affärsområdeschef SCA Wood, telefon 060-19 33 08, jerry.larsson@sca.com

För mer information om rekryteringsprocessen:
Glenn Basth, Connect Search, 08 - 400 158 40

Facklig företrädare:
Mikael Holmberg, Unionen, 0930 – 462 24

Sista ansökningsdag är: 2022-05-15.