Koncernen är grundad i Sverige för cirka 15-20 år sedan. Bolaget är det tredje största i Europa och välkänt och väletablerat i ett större antal länder i Europa. Bolaget är idag finskägt och börsnoterat på Helsingforsbörsen. Totalt är man cirka 2400 anställda i 11 länder med en omsättning på cirka 4.5 miljarder SEK. I Danmark är man cirka 120 anställda och finns på 15 platser i landet.

VD

Tjänsten
Denna roll innefattar relativt normala Vd uppgifter vilket innebär att analysera verksamheten och därefter lägga upp en strategi och sätta mål för verksamheten på kort och lång sikt. Efter godkännande från styrelsen skall man sedan arbeta genom och tillsammans med övriga anställda för att uppnå övernskomna mål.

Erfarenhet
Erfarenheten i denna roll är viktig, rätt person arbetar idag som affärsområdeschef, divisionschef, försäljningschef, platschef, regionchef eller vd eller liknande med ett ansvar för minst 35 personer och en omsättning på minst cirka 75 miljoner SEK. Branscherfarenheten bör finnas inom områden som bygg, entreprenad, lastbil- eller maskinbranschen eller liknande jordnära verksamhet. Erfarenhet från internationellt företag är meriterande.

Utbildning
Önskvärd utbildning är civilekonom eller civilingenjör eller motsvarande, detta är dock inte avgörande.

Placering
Danmark