Företaget är cirka 95 år gammalt och är ett lite mindre elnätföretag lokaliserat i Jämtland. Bolaget är ekonomiskt-/arbetsmässigt stabilt och professionellt med stor erfarenhet och framtidstro. Man är ett engagerat och miljömedvetet bolag som inom ett par år står inför en generationsväxling. Med anledning av detta vill man genomföra den viktiga rekryteringen av en ny Teknisk chef till bolaget. Området där företaget är placerat kan erbjuda en mycket rik fritid med bland annat älvfiske, skidåkning, vandring och skoterturer. Området är mycket bra för barn vad gäller skola omsorg och uppväxtmiljö.

Teknisk chef/Elnätschef

Tjänsten
Rollen innefattar ett brett arbete som en följd av att företaget är lite mindre till sin storlek. Man skall arbeta med tekniska frågor kring nätdrift, fjärrvärme, tariffer underhållfrågor. Man är ocså ledare för cirka 20 anställda vilket innebär ett fullt personal och arbetsgivaransvar. Detta innebär arbete med bl.a. rekrytering, information, utbildning och utvecklingssamtal. Man har givetvis mer övergripande arbetsuppgifter inom områden som arbetsmiljö, utvecklingsarbete, skyddsarbete samt kring med frågor kring strategi och visioner för framtiden. Man är en viktig del av företagets ledningsgrupp.

Erfarenhet
För att vara kvalificerad till tjänsten så har man arbetat som ledare för minst 8-10 personer i minst fem år. Man måste också ha arbetat i minst 5-10 år i en teknisk miljö och då helst inom energi-/nät drift och /eller produktion alternativt ha arbetat med produktion och teknik inom industrin.

Utbildning
Det är meriterande med en akademisk utbildning och då helst som civilingenjör med inriktning el alternativt en ekonomiutbildning. Detta är dock inte ett krav, en lägre utbildning kombinerat med relevant erfarenhet kan mycket väl utgöra en god grund för att lyckas med tjänsten.

Placering
Åsarna i Jämtland