Bolaget är ett av Europas största företag som arbetar med tekniska lösningar inom evenemang och tv-produktion. Totalt är man cirka 300 anställda med en omsättning på cirka 900 MSEK.
Huvudkontor ligger i Kungälv. Övriga kontor i Sverige ligger i Göteborg, Bromma och Umeå. För det specifika affärsområdet arbetar cirka 75 anställda med en omsättning på cirka 300 MSEK.

VD

Tjänsten
I rollen som Sverigechef och Dotterbolags-VD innebär det att man har ansvar för hela affärsområdets verksamhet i Sverige.
Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att arbeta långsiktigt och utveckla affärsområdet, skapa en bättre struktur, utveckla logistik- och produktionssamordningen. Likväl att leda och styra med avsikt att samordna kompetensen i olika projekt. Arbetet är kundfokuserat och affärsmässigt i samtliga steg i projekten. Rollen innefattar även personalansvar.

Erfarenhet
För att kvalicifera sig för positionen skall kandidaten ha minst 10 års erfarenhet av att ha arbetat på en lednade post i en kommersiell miljö.
Troligtvis har rätt kandidat en nuvarande titel såsom country manager, affärsområdeschef, tyngre regionchef, divisionschef, vd och general manager.
Kandidaten behöver inte komma ifrån mediebranschen utan erfarenhet från en annan sektor anses meriterande.

Utbildning
Utbildningsbakgrund som Civilingenjör eller Civilekonom är önskvärt men kandidatens tidigare arbetslivserfarenheter och personlighet är mer avgörande i denna rekrytering.

Placering
Stockholm