Företaget Thyssen Krupp arbetar inom områden som stålprodukter, kapitalvaror samt service och är internationellt välkänt och finns runt om i hela världen. Totalt är man cirka 190 000 anställda och omsätter cirka 52 miljarder Euro. Företaget är indelat i sex affärssegment varav hissar är ett av dessa områden och det till detta område vi nu skall rekrytera till, detta segment har cirka 36 000 anställda runt om i världen. Sverige ingår som en del i en nordisk region.
I Sverige finns man i Stockholm, Karlstad, Göteborg, Malmö och Helsingborg, man är totalt cirka 150 personer i Sverige och omsätter cirka 200 miljoner SEK.

REGIONCHEF ÖST

Tjänsten
De huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av ledning av verksamhet och anställda i regionen samt att arbeta med kunder och affärer. Man är kundansvarig i regionen och arbetar då med marknadsaktiviteter, försäljning, kontraktsarbete och förhandlingar. Tjänsten som ledare för cirka 30 personer innefattar givetvis de vanliga uppgifterna som rekrytering, lönesamtal, utvecklingssamtal, individ- och grupputveckling, stötta och vägleda anställda, budgetering och rapportering.

Erfarenhet
För denna roll krävs det en erfarenhet som ledare i cirka 4-6 år och då för cirka 10-15 personer. Man skall ha erfarenhet av sedvanliga ledaruppgifter såsom rekrytering, lönearbete, utvecklingssamtal, budgetarbete etc. Det är bra med en erfarenhet från arbete ifrån branschen, från angränsande bransch eller annan teknisk bransch, det är också bra med erfarenhet från något internationellt företag med matrisorganisation. För att kvalificera sig för tjänsten måste men dessutom ha en flerårig erfarenhet av försäljnings-
arbete och affärer liksom grundläggande ekonomiska kunskaper. projektjompetens är av stor vikt.

Utbildning
Man ställer som lägst krav på utbildning på tekniskt gymnasium eller motsvarande gärna med påbyggnad från IHM. Det är meriterande med utbildning på akademisk nivå såsom civilingenjör eller motsvarande

Placering
Stockholm