Koncernen är börsnoterad och i sin helhet omsätter de 110 miljarder SEK och har cirka 52 000 anställda, de finns inom områden som hygienprodukter, papper, förpackningar samt skogsindustriprodukter.
Den del vi nu rekryterar till, är en av affärsenheterna till dotterbolaget som arbetar med skogsindustriprodukter. Denna aktuella affärsenheten är ett av Sveriges största pappersbruk och omsätter cirka 5 miljarder, har cirka 900 anställda och producerar cirka 850 000 ton papper per år.

Ekonomichef

Tjänsten
Tjänsten som ekonomichef innefattar de normala ansvarsområdena i en roll som denna dvs, ansvar för bokföring, redovisning, kreditfrågor, controlling, analys- och nyckeltalsarbete, juridik, budgetarbete, bokslutsarbete, investeringsarbete samt viss koncernredovisning och finansieringfrågor.
Som Ekonomichef medverkar man aktivt i företagets strategiska arbete. Man leder i denna roll cirka 12 personer. Rollen innebär ett aktivt samartbete med moderbolaget. Man rapporterar till platschefen för pappersbruket.
I rollen ingår att man i ledningsgruppen för produktionsenheten.

Erfarenhet
För att kvalicera sig till denna roll så måste man idag arbeta som senior controller eller ekonomichef med ett brett ekonomiskt ansvar och ha gjort detta i minst cirka 5 år. Man skall ha lett minst cirka 5 personer i cirka 5 år. Man bör ha erfarenhet av arbete i ledningsgrupp.
Det är meriterande med en erfarenhet av arbete i en industriell miljö, likadant gäller en erfarenhet av arbete i större bolag och gärna i börsnoterat företag.
God datorvana med erfarenhet av olika system däribland excell är ett krav.

Utbildning
För att kvalificera sig till denna roll behöver man en utbildning som civilekonom, speciell inriktning är ej något krav.

Placering
Sundsvall