Koncernen är börsnoterad och i sin helhet omsätter de 110 miljarder SEK och har cirka 52 000 anställda, de finns inom områden som hygienprodukter, papper, förpackningar samt skogsindustriprodukter.
Den del vi nu rekryterar till, är en av affärsenheterna till dotterbolaget som arbetar med skogsindustriprodukter. Denna aktuella affärsenheten är ett av Sveriges största pappersbruk och omsätter cirka 5 miljarder, har cirka 900 anställda och producerar cirka 850 000 ton papper per år.

Underhållschef

Tjänsten
Rollen innebäör att vara ledare över en avdelning bestående av tekniker, ingenjörer och ledare inom el och automation samt mekaniskt närunderhåll, totalt är de anställda inom detta område cirka 40 personer. Ansvarsområdet innefattar allt underhåll inom ved, massa och energi. Rollen rapporterar till Underhåll- och anläggningsschefen för hela fabriken. Man ingår i denna roll i ledningsgruppen för teknik och underhåll/projekt. I rollen ingår ett fullt kostnadsansvar samt fullt ledaransvar.

Erfarenhet
För att kvalificera för rollen krävs erfarenhet från kvalificerat drift och/eller underhållsarbete i ledande ställning. Meriterande är erfarenhet från arbete med mekaniskt underhållsplanering. Erfarenhet från någon större och mer komplicerad industri är meriterande. Arbete med förebyggande underhåll är en bra merit.
Man bör ha ledningserfarenhet motsvarande 6-10 år med minst 10 underställda.
Det är mycket bra om rätt person har erfarenhet från mekanik, elektronik och styr och reglerteknik.

Utbildning
För att kvalificera sig till denna roll behöver man en utbildning som civilingenjör gärna med inriktning mot mekanik eller elautomation.

Placering
Sundsvall