Företaget är det ledande energibolaget i Västsverige och en av fyra stora på nationell nivå. De har ungefär 1200 anställda och omsätter ca 5747 MKr. Detta energibolag erbjuder tjänster inom elnät, fjärrvärme, gas, kyla, energitjänster och kommunikation. Affärsområdet Service har ca 460 anställda och omsätter 700 miljoner.

AFFÄRSOMRÅDESCHEF

Tjänsten
Arbetet innebär att övergripande leda och organisera arbetet inom affärområdet Service. Ha ett gediget personalansvar på ca 450 personer samt leda affärområdets ledningasgrupp samt arbetssätt och strategier. Man initierar och driver fortlöpande förbättringsarbete. Stödja initiativtagande och entrepenörsanda är en stor del i denna roll.
Etablera och utveckla kontakter för affärer och samarbeten. Man rapporterar till VD.

Erfarenhet
Vi söker en person som kan skapa förutsättningar för goda medarbetarprestationer och således har stor erfarenhet av ledarskap. Du bör ha lett minimun 50 personer i minst 5 år samt vana att leda genom andra chefer. Du gillar affärer och att uppnå resultat. Du kan fatta beslut och genomföra dem. Du har ett starkt driv och har erfarenhet från förändringsprocesser. Vi ser att du är en social lagspelare. Erfarnehet från el/energi är meriterande.

Utbildning
Civilingejgörsexamen eller motsvarande.

Placering
Göteborg