Företaget THyssen Krupp Elevator arbetar inom områden som stålprodukter, kapitalvaror samt service och är internationellt välkänt och finns runt om i hela världen. Totalt är man cirka 190 000 anställda och omsätter cirka 52 miljarder Euro. Företaget är indelat i sex affärssegment varav hissar är ett av dessa områden och det till detta område vi nu skall rekrytera till, detta segment har cirka 36 000 anställda runt om i världen. Sverige ingår som en del i en nordisk region.
I Sverige finns man i Stockholm, Karlstad, Göteborg, Malmö och Helsingborg, man är totalt cirka 150 personer i Sverige och omsätter cirka 200 miljoner SEK.

REGIONCHEF SYD

Tjänsten
De huvudsakliga arbetsuppgifterna utgörs av ledning av verksamhet och anställda i regionen samt att arbeta med kunder och affärer. Man är kundansvarig i regionen och arbetar då med marknadsaktiviteter, försäljning, kontraktsarbete och förhandlingar. Tjänsten som ledare för cirka 30 personer innefattar givetvis de vanliga uppgifterna som rekrytering, lönesamtal, utvecklingssamtal, individ- och grupputveckling, stötta och vägleda anställda, budgetering och rapportering.

Erfarenhet
Flerårig erfarenhet i ledande marknadsorienterad befattning från bransch med viss teknsisk inriktning såsom handelsföretag, bygg/entreprenad- eller industriföretag. Minimum 5 år som ledare av minst 15 personer.
Före detta säljarbete och säljledning är ett annat krav.
Kompetens inom bygg, maskinbranschen är en mycket stark merit.

Utbildning
Man ställer som lägst krav på utbildning på tekniskt gymnasium eller motsvarande gärna med påbyggnad från IHM. Det är meriterande med utbildning på akademisk nivå såsom civilingenjör eller motsvarande

Placering
Helsingborg