Linköpings Universitet har 3800 anställda, cirka 27 000 studenter och en omslutning på cirka 3 miljarder SEK. Man bedriver forskning och utbildning inom följande fyra fakulteter; filosofisk, medicinsk, teknisk
samt utbildningsvetenskap. Universitet har ett mycket gott rykte i Sverige såväl som internationellt och är mycket väletablerat. Med en erfaren och relativt nytillträdd rektor och några pensionmsavgångar så vill man ta tillfället att förnya organisationen med några nya ledningspersoner.

KOMMUNIKATIONS DIREKTÖR

Som kommunikationsdirektör är man den ytterst ansvarige för universitets kommunikation och information såväl internt som externt. I rollen ansvarar man för universitets informations- och kommunikationspolicy samt marknadsföring. Rollen innebär i stor utsträckning att uppnå enighet med fakulteter och institutioner kring arbetssätt, policys för bästa möjliga kommunikationsresultat. I denna roll ingår man i universitets ledningsråd som möts veckovis. Ytterst är målet att stärka och vårda universitets varumärke.

Erfarenhet

För att kvalificera för denna roll är det ett krav att man
har en gedigen chefserfarenhet där man lett minst 10 personer och har arbetat minst 8-10 år i ledande befattning inom kommunikations- området med bra erfarenhet från lednings- gruppsarbete. Rätt person skall ha en bra erfarenhet från samtliga delar av klassisk mediaarbete samt marknadsföring men även god erf arenhet från nya sociala medier. Goda kunskaper isåväl svenska och engelska i skrift och tal är även det ett krav.

Utbildning

Tjänsten ställer krav på universitets/högskoleexamen eller motsvarande. Inriktningen på dessa studier bör vara kommunikation och eller marknadsföring eller motsvarande.

Placering

Linköping