Koncernen är en välkänd rikstäckande organisation som marknadsför ett komplett sortiment av anläggningsmaskiner. Företaget kan erbjuda ett komplett program av maskiner till de mest skiftande behov av maskiner inom entreprenad och vägunderhåll eller liknande. Företaget finns på mer än 40 serviceplaser runt om i Sverige och har cirka 400 anställda. I Sverige omsätter man cirka 2 miljader SEK, de finns även representerade i Baltikum samt i stora delar av Tyskland.

SERVICEMARKNADSCHEF MALMFÄLTEN

Tjänsten
Den huvudsakliga uppgiften är ett övergripande ansvar för 4 verkstäder i Gällivare, Kiruna, Svappavara och Pajjala. Trolig utgångspunkt/placering är i Gällivare eller Luleå. Arbetet innebär personalansvar för 6-8 chefer, en verkstadschef samt en reservdelschef per verkstad, det totala ansvaret innefattar cirka 25-28 anställda med en planerad tillväxt av 10-12 personer under det kommande året. Det är ett klassiskt chefsjobb där man är lönesättande, har utvecklingssamtal och sköter rekryteringar. Ansvaret innefattar även budgetansvar och man rapporterar till servicemarknadschef Sverige. Arbetet innebär också att driva förändringsarbete och ständigt utveckla och coacha chefer, serviceteknikerna och reservdelsfolk. Rollen kräver ett visst resande.

Erfarenhet
En bra erfarnehet till detta arbete är en bakgrund från maskinbranschen, bygg-entrepenadbranschen, lastbilsbranschen eller liknande. Stor erfarenhet av ledarskap är ett krav, man bör ha lett minst 4-6 personer i 3-5 år.
Kommersiell erfarenhet och fallenhet är viktigt. Erfarenhet av förändringsarbete är meriterande. Resvana är meriterande men inget krav. Flytande engelska i tal och skrift är viktigt.

Utbildning
Det är önskvärt med en teknisk gymnasieutbildning och då allra helst fyra årig teknisk linje men detta är ej ett krav. Högre utbildning är meriterande

Placering
Troligen i Gällivare, Luleå eller i dess närhet