Företaget är ett Nordiskt företag och med stor kompetens inom mark- och grundförstärkning. Huvudkontoret är beläget utanför Göteborg. Där arbetar cirka 25 anställda, omsättningen är cirka SEK 120 miljoner. Som en av de första entreprenörerna i Sverige började bolaget djupstabilisera mark redan 1975. Därifrån har företaget vuxit med erfarenheter från både leror och annan lös jord. Bolaget ägs av ett mycket stort och välkänt företag som är världens största grundförstärkningsföretag. Det aktuella bolaget verkar både i Sverige, Norge och delvis i Finland.

VD

Tjänsten
I rollen som VD ingår att vara totalt ansvarig för försäljning och resultatet i den Nordiska regionen. Personen skall utveckla medarbetarna och organisationen samt arbeta med befintliga och nya kunder. Rollen innebär att självständigt och övergripande driva och utveckla verksamheten till ökad lönsamhet och tillväxt.

Personen kommer att ha fullständigt personalansvar för cirka 25st underställda. Arbetsuppgifter såsom budget och resultatuppföljning är vanligt förekommande men även coachning, ledning och uppföljning. I denna roll ingår det även att personen har både marknads- och prognosansvar.

Rapportering sker till North West Europe Business Unit Manager placerad i UK.

Tjänsten innebär att man reser och är borta i snitt cirka 1-2 nätter per vecka.

Erfarenhet
Personen vi söker har idag en ledande roll i något markförstärkningsföretag eller liknande. Troligen arbetar personen som Platschef, VD, Försäljningschef, Landschef eller liknande. Rätt person har en bra erfarenhet av mark- och grundförstärkning.

Tidigare erfarenheter av ledarskap med minst cirka 7-10 anställda under minst 5 år är ett krav. Personen skall ha cirka 10 års erfarenhet av försäljning och marknadsarbete.

Det är också ett krav att man skriver och talar svenska och engelska på en bra nivå.
Giltigt körkort är ett krav.

Utbildning
Vi ser gärna att personen har en akademisk utbildning inom geoteknik eller annan byggteknisk bakgrund. Akademisk utbildning är dock inget krav.

PlaceringStockholm eller Göteborg