Koncernen är börsnoterad och i sin helhet omsätter de 110 miljarder SEK och har cirka 52 000 anställda, de finns inom områden som hygienprodukter, papper, förpackningar samt skogsindustriprodukter.
Den del vi nu rekryterar till, är en av affärsenheterna till dotterbolaget som arbetar med skogsindustriprodukter. Denna aktuella affärsenheten är ett av Sveriges största pappersbruk och omsätter cirka 5 miljarder, har cirka 900 anställda och producerar cirka 850 000 ton papper per år.

EKONOMICHEF

Tjänsten
Tjänsten som ekonomichef innefattar de normala ansvarsområdena i en roll som denna dvs, redovisning, kreditfrågor, controlling, nyckeltalsarbete, juridik, budgetarbete, investerings- och förvärvsarebete samt viss koncernredovisning och finasieringfrågor.
Som Ekonomichef medverkar man aktivt i företagets strategiska arbete. Man leder i denna roll cirka 11 personer. Rollen innebär ett aktivt samartbete med moderrbolaget.
I rollen ingår att man i ledningsgruppen för företaget.

Erfarenhet
För att kvalicera sig till denna roll så måste man idag arbeta som senior controller eller ekonomichef med ett brett ekonomiskt ansvar och ha gjort detta i minst cirka 5 år. Man skall ha lett minst cirka 3-5 personer i cirka 5 år.
Det är meriterande med en erfarenhet av arbete med andra länder, likadant gäller en erfarenhet av arbete i börsnoterat företag samt med en geografiskt spridd organisation.
God datorvana med erfarenhet av olika system däribland excell är ett krav.

Utbildning
För att kvalificera sig till denna roll behöver man en utbildning som civilekonom med inriktning mot redovisning och finansiering eller motsvarande.

Placering
Sundsvall