Företaget är ett av världens största materialhanteringsföretag med säte i Tyskland. Koncernen är ledande inom utveckling och produktion av högkvalitativ materialhanteringsutrustning och erbjuder sina kunder helhetslösningar. Det helägda svenska dotterbolaget har sitt huvudkontor i Malmö och är ansvar för försäljning och service av koncernens produkter på den svenska marknaden. Bolaget har växt kraftigt de senaste åren, tack vare stora försäljningsframgångar inom nyproduktion och eftermarknad. Bolaget i Sverige omsätter idag 260 MSEK i en organisation med 80 anställda.

Säljare Stockholm

Tjänsten
Rollen innefattar att sälja såväl nya som begagnade maskiner samt tillhörande serviceavtal. Man gör i detta arbete samtliga delar av en klassika säljprocess. Detta innebär, nykundsberarbetning, underhåller befintliga kunder, ge kunden nödvändig information kring de olika produkterna och vad det totala konceptet innebär. Det innebär även att offerera, diskutera finansiering, service upplägg och att självständiga affärsavslut. Man arbetar löpande i i företagets affärssystem. Regionen innefattar stor Stockholm och närmaste kollega är placerad i Uppsala .

Erfarenhet
Rätt person har en bra erfarenhet från försäljning av tekniska produkter mot exempelvis industrin eller entreprenadbranschen och då allra helst tekniska maskiner, fordon, lastbilar, truckar, anläggningsmaskiner eller liknande. Erfarenheten bör vara en från en typ av produkter som betingar ett högt pris där kunden ställer höga krav på service och kvalitet. Man bör även ha en bra erfaremhet av försäljning med relativt långa säljcykler och B2B försäljning. Ett tekniskt intresse av motorer eller liknande är en merit.
En relativt bra kompetens inom IT och system-användning är meriterande.
Rollen ställer krav på ett stort engagemang och arbetssamhet.

Utbildning
Kraven på utbildning är inte så höga, den samlade erfarenheten dvs utbiuldning ochg arbete är mer avgörande. Det är dock meriterande med en treårig gymnasieutbildning gärna med inriktning mot ekonomi eller en fordonsteknisk utbildning.

Placering
Stockholm