Företaget är ett dotterbolag till en stor internationell koncern med cirka 21 000 anställda. Koncernen finns representerad i cirka 100 länder. Man är en av de tre största aktörerna på de marknader man är verksam på. Företaget är mycket väletablerat och har verkat på den svenska marknaden under många år.
Huvudkontoret och företagets produktion är placerad i Örebro. I Sverige är man cirka 300 anställda och omsätter cirka 1.2 miljard kronor.

Servicemarknadschef Sverige

Tjänsten
Rollen innebär att leda och utveckla service sidan inom företaget i Sverige. Man är i denna roll medlem i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD. Organisatoriskt är man inom service ca 210 personer av företagets cirka 300 anställda. Man verkar i denna roll (matris)genom de regionala organisationerna som är fyra till antalet plus ett externt företag i norr. Till sin hjälp har man en egen organisation bestående av 17 personer som man leder genom fyra direktrapporterande. Man skall i denna roll stödja och coacha sina direktrapporterande samt de regionala servicecheferna. Man arbetar löpande med effektiviseringsarbete, process- och metodutveckling. Tjänsten innebär ett regelbundet resande på 1-2 dagar i veckan i snitt. En del av arbetet innebär även att kontinuerligt medverka i kundarbete och affärer.

Erfarenhet
För att passa in i denna roll så måste man ha ett genuint intresse och en bra erfarenhet av ledarskap samt teknik och service. Man bör ha lett folk i minst 6-10 år och det bör ha varit minst 10 personer, det är meriterande om man lett genom andra. Man bör ha erfarenhet av att arbeta i matrisorganisation i minst cirka 5 år. Den tekniska bakgrunden bör vara från maskinbranschen vilket kan innebära från bil- eller lastbilsbranschen, entreprenadmaskinbranschen, truck eller motsvarande kundnära teknik. Man bör ha en bra erfarenhet av projektarbete samt förändrings- arbete samt vara van vid resor i tjänsten. Man bör bo inom 4-6 miol från Örebro.

Utbildning
Nivån på utbildning är ej det mest avgörande i denna roll. En teknisk eller ekonomisk gymnasieutbildning eller motsvarande är dock ett krav. En akademisk utbildning med inriktning mot teknik eller ekonomi är dock meriterande.

Placering
Örebro