Koncernen är rikstäckande och en av de ledande återförsäljarna av anläggningsmaskiner. Företaget kan erbjuda ett komplett program av maskiner till de mest skiftande behov inom anläggning. Företaget finns på över 40 serviceplatser runt om i Sverige, har ca 400 anställda och en omsättning på ca 2.3 miljarder i Sverige. Koncernen totalt omsätter cirka 4.5 miljarder och finns även i ett antal andra länder i Europa.

SERVICEMARKNADSCHEF

Tjänsten
Vi söker en chef som ska ansvara förföretagets servicemarknad i region syd i Sverige. Arbetet innefattar ett regionalt ansvar för ca 120 anställda lokalt placerade på sju orter. Direktrapporterande är fem verkstadschefer samt fem reservdelschefer var och en placerad på var sin ort och med sina respektive medarbetarer. Uppgiften är att vidarteutveckla regionen genom ett strategiskt välplanerat arbete. Arbetsuppgifterna består av sedvanligt chefsansvar såsom såsom coachning, lönesättning, information, utvecklingssamtal, utbildning samt planering. Tjänsten innefattar fullt kostnads-/intäktsansvar.Tjänsten rapporterar till Servicemarknadschef Sverige.

Erfarenhet
Tjänsten ställer krav på ledarskap i minst fem år och man skall ha ansvarat för minimum 25 personer. Rätt person arbetar eller har arbetat inom bygg och anläggningsbranschen eller liknande. Erfarenhet från maskiner, lastbilar eller liknande är viktigt och bör uppgå till minst 3-5 år. Det är meriterande att ha arbetat i geografiskt spridd organisation samt att ha lett anställda genom ett chefsled. Personen bör ha god data- och planeringsförmåga.

Utbildning
Tjänsten ställer krav på en utbildning i nivå med en treårig gymnasieutbildning. Ytterligare utbildning är meriterande.

Placering
Göteborg eller söderut i Sverige