Företaget heter Swecon Anläggningsmaskiner
Koncernen är rikstäckande i Sverige och en av de ledande återförsäljarna av anläggningsmaskiner. Företaget kan erbjuda ett komplett program av maskiner till de mest skiftande behov inom anläggningsarbete. Företaget finns på över 40 serviceplatser runt om i Sverige, har ca 430 anställda och en omsättning på ca 2.3 miljarder i Sverige. Koncernen totalt omsätter totalt cirka 4.5 miljarder och finns även i ett antal andra länder i Europa.

REGIONCHEF NORR

Tjänsten
Vi söker en chef som ska ansvara för företagets servicemarknad i region norr i Sverige. Arbetet innefattar ett regionalt ansvar för ca 100 anställda. Dessa personer är lokalt placerade på fem orter. Direktrapporterande är en platschef, fyra verkstadschefer samt fyra reservdelschefer, var och en placerad på var sin ort och med sina respektive medarbetare. Arbetsuppgiften är att vidareutveckla regionen genom ett strategiskt välplanerat arbete. Arbetsuppgifterna består av sedvanligt chefsansvar såsom coachning, lönesättning, information, utvecklingssamtal, utbildning samt planering. Tjänsten innefattar fullt kostnads-/intäktsansvar. Tjänsten innebär ett relativt stort resande med vissa övernattningar som en del av arbetet. Tjänsten rapporterar till Servicemarknadschef Sverige.

Erfarenhet
Tjänsten ställer krav på ledarskap i minst fem år och man skall ha ansvarat för minimum 25 personer. Rätt person arbetar eller har arbetat inom bygg och anläggningsbranschen eller liknande. Erfarenhet från maskiner, lastbilar eller liknande är meriterande och viktigt och bör uppgå till minst 3-5 år. Det är meriterande att ha arbetat i geografiskt spridd organisation samt att ha lett folk genom mellanchefer. Personen bör ha god data- och planeringsförmåga.

Utbildning
Tjänsten ställer krav på en utbildning i nivå med en treårig gymnasieutbildning. Ytterligare utbildning är meriterande.

Placering
Norra Sverige. Önskvärd placering är Luleå, även annan ort i regionen kan vara aktuell.