Hiab är en ledande leverantör av vägburna lasthanteringslösninngar, Hiab erbjuder produkter, tjänster och reservdelar som används vid vägburna transporter och leveranser.
Med Hiabs produkter kan kunderna flytta, hissa, lasta och lossa produkter, utrustning och material.
Hiabs högkvalitativa produktsortiment omfattar HIABs styckegodskranar, JONSEREDs skogs- och återvinningskranar, LOGLIFTs skogskranar, MOFETTs påhängstruckar, MULTILIFTs lastväxlare samt DEL, WALTCO och ZEPRO bakgavellyftar. Hiab omsätter cirka 840 miljoner Euro och har cirka 2700 egna anställda i 35 länder. Totalt sysselsätter Hiab folk i mer än 100 länder. De största länderna är Sverige, USA, Finland, Spanien, Irland, Storbritanien och Polen.
Hiab ingår i Cargotec Corporation som är en börsnoterad koncern med säte i Finland. Cargotec omsätter cirka 3.2 miljarder Euro.

Dealer Development Manager

Tjänsten
Rollen innebär att tillsammans med ett internationellt team stötta Hiabs lokala partners/återförsäljare runt om i världen. Hiab har delat in sin verksamhet i sex market areas och arbetet innebär att stötta och utveckla dem. Största fokus är för närvarande Europa. Rollen innebär att man arbetar med utvecklingsfrågor, utbildning, affärsutveckling, projektledning, kommunikation. Man kommer även att arbeta med processer, strukturarbete, framtagning av IT verktyg för utvärdering och uppförljning. Man har i denna roll kontinuerlig dialog med företags huvudkontor och den operativa regionala verksamheten. Rollen innebär ett visst resande och då främst i Europa. Man rapporterar i denna roll till VP Key Accound and Dealer Management, Hiab Sales and Markets

Erfarenhet
Rollen ställer krav på en bra erfarenhet från arbete av försäljning och marknadsföring inom fordons- eller truckbranschen, anläggningsmaskinbranschen eller liknande. Erfarenhet från arbete med system för lastning/lossning och transportsystem är en bra erfarenhet. Tidigare arbete med process-/strategi- och strukturarbete är meriterande liksom erfarenhet av projekt och utbildningfrågor.
En internationell erfarenhet samt erfarenhet av återförsäljarutveckling är även det meriterande och B2B erfarenhet är ett krav.

Utbildning
Vi ser helst att en bra kandidat till denna rollen haree en akademisk utbildning. Meriterande är en utbildning med inriktning mot industriell ekonomi

Placering
Stockholm/Malmö

Möjligheter
Hiab är väletablerat och internationellt vilket innebär att man genom en bra arbetsinsats kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter.

Vill du veta mer eller söka tjänsten
Har du frågor om tjänsten så hör gärna av dig till Glenn Basth Nilsson på Connnect Search 070 517 61 81.
Det går bra att söka tjännsten på knappen till vännster