Cramo är en paneuropeisk uthyrningskoncern. Moderbolaget i koncernen, Cramo Oyj, är börsnoterat i Helsingfors.

Cramo hyr ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, liksom till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn genom totalt cirka 360 depåer i Skandinavien, Finland, de baltiska staterna, Kaliningrad, Polen, Tjeckien, Slovakien, Tyskland, Österrike och Ungern. Dessutom bedrivs försäljning av begagnad utrustning för egen och för kunders räkning.

E - Procurement Mgr

Tjänsten
Rollen som E Procurement Mgr innebär att man är ansvarig för att implementering av ett nytt inköpssystem på företagets samtliga marknader. Arbetet kommer att innebära att arbeta med förändringsarbete hos de anställda och få dem att arbeta på ett nytt och annorlunda sätt i linje med det nya systemet. Utvecklingsprojektet av själva systemet är nästan klart och den typen av arbetsuppgifter kommer ej att vara dominerande i rollen. Arbetet kommer att innnebära att sätta processer och rutiner för hur man skall arbeta med systemet och för hur det skall implementeras. Arbetet kommer sedan även att innnefatta framtagning av utbildning, planering och genomförande av utbildning i de olika länderna. Man kommer att arbeta genom utvalda admin users såväl som super users och project ansvariga i varje enskilt land. Det blir även viktigt att se till att koncernen får in de olika produktleverantörerna i inköpssystemet så att det blir en praktisk och vardaglig verklighet att arbeta med systemet. En löpande del av arbetet blir även att skapa en process för att samla in och lösa uppkomna fel i system eller i användandet av systemet och att löpande få dessa utmaningar lösta internt och tillsammans med systemleverantören. Man blir i denna roll även kravställare mot systemleverantören. Man skall arbeta fram utvärderings- modeller, KPIer och vara drivande i förändringsarbetet över tid. Man rapporter till VP Fleet Management & Purchasing Martin Holmgren som även han är placerad i Solna.

Erfarenhet
Vi ser att personen har minst tre till fem års relevant yrkeserfarenhet från områden såsom inköp, projekt mgmt, change mgmt, projekt implementation och eventuellt controlling. Det är meriterande om personen har arbetat med strategiskt inköparbete och medverkat vid implemetation av främst inköpssystem, även implementering av ERP system eller ett BI system eller liknande kan fungera. Erfarenhet av arbete med slutanvändare av system och att ha arbetat med utbildning i systemhantering är en bra erfarenhet. Vi söker ej någon teknisk IT expert eller någon med väldigt djupa tekniska IT kunskaper. Vi ser gärna att du kommer från ett stort eller medelstort företag. Du har en hög IT-mognad och lätt att förstå och navigera dig igenom nya systemmiljöer. Du måste vara bra på engelska i tal och skrift och gärna har erfarenhet av en internationell företagsmiljö. Det är även bra om man uppskattar ett regelbundet resande inom Sverige och till andra länder.

Egenskaper
Som person har du god förmåga att arbeta självständigt, driva och prioritera. Du arbetar uthålligt och strukturerat även i stressade situationer samtidigt som du har förmåga att hitta nya lösningar och idéer. Det är en social roll som ställer krav på god kommunikationsförmåga och erfarenhet att arbeta med många olika kontaktytor både internt och externt. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är alltså viktig och både på svenska och engelska som är koncernspråket.

Utbildning
Kandidatexamen eller magisterexamen i management, finans och eller controlling.

Placering
Solna

Möjligheter
Företaget är ett modernt uthyrningsföretag innom maskinbranschen. Tjännsten är intressant och samtidigt krävande. Möjligheten till en bra personlig utveckling är stor. Företaget finns i ett flertal olika länder och en fortsatt karriär kan ske såväl i Sverige som utomlands.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.