SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag. Vi utvecklar och producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter.
Försäljning sker i cirka 100 länder under många starka varumärken, som de globalt ledande TENA och Tork samt regionala varumärken som exempelvis Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Som Europas största privata skogsägare fäster vi stor vikt vid hållbar skogsförvaltning.
SCA har omkring 44 000 medarbetare. Omsättningen 2015 var cirka 115 miljarder kronor (12,3 miljarder euro). SCA grundades 1929, har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Den aktuella arbetsplatsen är Ortvikens Pappersbruk ett av Sveriges största pappersbruk och omsätter cirka 5 miljarder, har cirka 900 anställda och producerar cirka 850 000 ton papper per år.

Närunderhållschef

 Tjänsten
Rollen innebäör att vara ledare över en underhållsavdelning bestående av tekniker, ingenjörer och underhållsledare inom såväl el, automation, hydrualik, rör samt mekaniskt närunderhåll. Rollen innebär ansvar för medarbetare, planering, ledning och övergripande samordning av underhållsarebetet för hela fabriken. Man arbetar på uppdrag av Ortvikens driftorganisation. Totalt är det cirka 25 anställda inom detta område fördelade på gruppledare och underhållstekniker med olika inriktning. Ansvarsområdet innefattar alla delar av ett industriellt underhåll.
Rollen rapporterar till Underhållschefen för Ortviken/Tunadals sågverk/Östrands massafabrik. Man har 6 direktrapporterande, man ingår i denna roll i ledningsgruppen för enhet underhåll för de tre anläggningarna samt i ledningsgruppen för Ortviken. I rollen ingår ett fullt budget och kostnadsansvar samt fullt ledaransvar för verksamheten.

Erfarenhet
För att kvalificera för rollen krävs en bra erfarenhet från kvalificerat drift och/eller underhållsarbete i ledande ställning. Man skall ha erfarenhet från en eller flera av områdena el, automation, hydrualik eller mekanik. En bra erfarenhet är även att ha arbetat i produktion och på det sättet ha förståelse för de krav de ställer som kund till underhållsavdelningen. Erfarenhet från någon större och mer komplicerad industri är meriterande. Erfarenhet av förändringsarbete och projekt är viktigt. Arbete med förebyggande underhåll är en bra merit.
Man bör ha ledningserfarenhet innefattande alla delar av ett modernt ledarskap. Erfarenheten som ledare bör motsvara 6-10 år med minst 10 underställda.


Egenskaper
Som person har du god förmåga att arbeta självständigt, driva och prioritera. Du arbetar uthålligt, analytiskt och strukturerat även i stressade situationer. Du skall ha en förmåga att hitta nya lösningar och idéer på uppkomna situationer. Det är en social roll med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera inför mindre och större grupper. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är alltså viktig.

Utbildning
För att kvalificera sig till denna roll bör man ha en akademisk utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör gärna med inriktning mot produktion, el, mekanik eller automation eller motsvarande erfarenhet

Placering
Sundsvall

Möjligheter
På SCA har man kärnvärden som Respekt, Högklassighet och Ansvar, vi är steget före, håller vad vi lovar och ger våra kunder vad de efterfrågar .Håller du med om det och vill vara med och bygga vårt företag vidare ? Då är du välkommen till SCA.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.