Jämtkraft söker vd

Vill du vara med och skapa framtidens energibolag? Jämtkraft söker en affärsdriven vd som med energi och klokt ledarskap vill utveckla och stärka Jämtkraftkoncernen med innovativ affärsutveckling, nya samarbeten och fortsatt fokus på att vara en attraktiv arbetsgivare.

Energimarknaden är i omgörning. Delningsekonomi, hållbarhet och individualism formar morgondagens energibolag. Kunder blir medarbetare och medproducenter. Framtidens energikonsumenter ställer nya krav på energibolagen.

VD

Om tjänsten
Som vd har du en central roll i vår utveckling. Ditt främsta uppdrag blir att med nytänk fortsätta bygga organisationen och kulturen i företaget och strategiskt utveckla verksamheten mot de tydliga mål som finns. Kvalitet, driftsäkerhet, kostnadseffektivitet och hållbarhet är i fokus för utvecklingsarbetet. Målet är att skapa ett innovativt, effektivt energibolag med god arbetsmiljö där medarbetarna trivs och jobbar framåt tillsammans mot tydligt uppsatta mål.

Tillsammans med styrelse och ledningsgrupp sätter du mål för verksamheten för att långsiktigt forma bolaget efter framtidens förväntningar. Som vd för Jämtkraft är du ytterst ansvarig för verksamheten. I uppdraget ingår tjänsteresor inom Sverige och Norden. Du kommer också att resa en del inom länet, varför körkort är ett måste.

Jämtkraft ägs av kommunerna Krokom, Åre och Östersund. Det präglar företaget på så sätt att det inte bara ska gå med vinst utan också bidra till samhällsnytta. I Jämktrafts styrelse sitter politiskt tillsatta ledamöter från ägarkommunerna samt representanter från två fackförbund.

Vem är du?
Du är en affärsdriven ledare med förmåga att samla, entusiasmera och motivera människor i din närhet, både inom koncernen och externt. Du är analytisk och strukturerad och uppskattar att arbeta såväl strategiskt som operativt med både anställda, samarbets- och affärspartners. Du har lätt för att ta folk, är teamorienterad och prestigelös med god förmåga att kommunicera med människor.

Du har flera års erfarenhet av att ha jobbat som vd eller har motsvarande erfarenhet i en större organisation. Du har förmåga att leda genom andra ledare och har lett förändringsarbete i olika branscher. Om du har jobbat med affärsutveckling och varumärkesbyggande är det meriterande.

Vi ser helst att du har en akademisk utbildning motsvarande civilekonom eller civilingenjör. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?
Jämtkraft erbjuder dig ett starkt och tydligt varumärke och en positiv företagskultur. Energibranschen och Jämtkraft är inne i ett stort omställningsarbete kring framtidens energiförsörjning. Som vd för Jämtkraft AB har du stora möjligheter att vara med och forma framtidens Jämtkraft. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete med stora möjligheter till personlig utveckling.

Placeringsort: Östersund, långpendling är ej önskvärt.

 
Vill du veta mer?
I den här rekrytering samarbetar vi med ConnectSearch Sweden. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Glenn Basth Nilsson, 070-517 61 81, nilsson@connectsearch.se

Ansökan
Urval sker löpande och vi vill gärna ha din ansökan snarast, dock senast xx september. Ansökan till tjänsten sker via Connect Search Sweden hemsida: http://www.connectsearch.se

Om Jämtkraft
Jämtkraft AB är en energikoncern med hemvist i Jämtland och med Norden som marknad. Jämtkraft säljer förnybar el i Norden och arbetar med hållbara energilösningar inom elhandel, elproduktion, elnät, värme och laddinfrastruktur. Företaget ägs av kommunerna Krokom, Åre och Östersund. Jämtkraft AB omsätter cirka fyra miljarder SEK per år. Bolaget har ett flertal dotterbolag och omkring 400 anställda.