Pon Equipment AB ägs av ett holländskt familjeföretag, Pon Holdings. 2003 köpte Pon Holdings upp samtliga Caterpillar-återförsäljare i Nederländerna, Sverige, Danmark och Norge.
Pon är en internationell affärsgrupp med moderbolag i Holland och har idag mer än 10.000 anställda i över 250 anläggningar i 11 olika länder. Verksamheten i Sverige är främst baserad på försäljning och service av bland annat Caterpillars hjullastare, dumprar, truckar och grävmaskiner. I utbudet finns över 100 maskintyper från minigrävare till gigantiska gruvtruckar. Sedan 70 år tillbaka är vi exklusiv återförsäljare av Caterpillar i Sverige vilket är en trygghet för dig som kund.
Företaget har 13 anläggningar runt om i Sverige samt ett antal samarbetspartners. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Caterpillar är en av världens största tillverkare av entreprenadmaskiner, gruvmaskiner, diesel- och naturgasmotorer samt gasturbiner. Det är ett av världens starkaste varumärken och förknippas med kvalitet och tradition.

Director Mining

Tjänsten
I rollen som Director Mining är man ytterst ansvarig för den totala gruv verksamheten i Sverige. Detta innefattar ett ansvar för den strategiska planeringen, den operativa verksamheten med cirka 140 anställda samt det finansiella resultatet. Som ledare för denna verksamhet skall man tillsammans med sin organisation arbeta fram en vision/mision och enas om mål för verksamheten och olika delar. Organisationen har ett starkt kundfokus och rollen innebär regelbundna kundkontakter. Man rapporterar till Vd för Sverige och ingår i den svenska ledningsgruppen. Arbetet innefattar resor såväl inom Sverige som internationellt. Företaget erbjuder en bra lön och tjänstebil.

Erfarenhet
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som ledare av minst ca 50 personer samt erfarenhet av att leda genom andra. Det är även viktigt att ha en bra erfarenhet från svensk och internationell gruvnäring samt en stark kommersiell bakgrund. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med en internationell huvudman samt att arbeta i en matrisorganisation. Vi förutsätter att du behärskar såväl svenska som engelska väl i både tal och skrift.

Egenskaper
Som person har du god förmåga att aktivt driva frågor och att prioritera samt delegera. Du arbetar uthålligt och strukturerat även i stressade situationer samtidigt som du har förmåga att hitta nya lösningar och idéer. Det är en social roll med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera.

Utbildning
För att kvalificera till denna roll bör man ha en akademisk utbildning i ekonomi eller teknik. Även en teknisk gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning tillsammans med en bra erfarenhet från gruvteknik samt en bra ledarskapserfarenhet kan kvalificera till denna tjänst.

Placering
Man bör bo inom området Boden/Luleå alternativt i Stockholmsområdet med bra förbindelser till norra Sverige.

Möjligheter
PON Equipment är ett stabilt internationellt företag, man marknadsför sedan många år ett av världens starkaste varumärken/produkter och målsättningarna är höga. Tycker du att detta låter spännande och vill vara med och bygga vårt företag vidare ? Då är du välkommen till PON Equipment.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.