Cramo är en paneuropeisk uthyrningskoncern. Moderbolaget i koncernen, Cramo Oyj, är börsnoterat i Helsingfors.

Cramo hyr ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, liksom till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn genom totalt cirka 360 depåer i Skandinavien, Finland, de baltiska staterna, Kaliningrad, Polen, Tjeckien, Slovakien, Tyskland, Österrike och Ungern. Dessutom bedrivs försäljning av begagnad utrustning för egen och för kunders räkning.
En unik karriär på ett unikt företag

Cramo ska vara en arbetsplats som attraherar de bästa medarbetarna som vill stanna kvar och utvecklas. Vi arbetar aktivt med att skapa rätt förutsättningar för en inkluderande och trygg arbetsplats. En arbetsplats med en positiv företagskultur där alla våra medarbetare trivs och där våra värderingar och riktlinjer är vägledande i den vardagliga verksamheten.
Vi är stolta över våra engagerade medarbetare och har en kontinuerlig dialog för att ständigt förbättra oss. Målet är att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Våra värdeord

Trovärdighet:
Vi agerar alltid ärligt och vårt mål är att göra kundens arbetsdag enklare. Kundens framgång är nyckeln till Cramos framgång. Vi har ett tydligt mål som innebär att vi alltid ska sätta kundens intressen före våra egna.

Utvecklingsvilja:
Cramo söker alltid nya lösningar utifrån de utmaningar vi ställs inför. För att möta kundens behov utifrån deras ständigt förändrade förutsättningar skapar Cramo nya affärsmodeller, erbjudanden och produkter. Cramo har som mål att alltid ligga steget före våra konkurrenter.

Engagemang:
Cramo strävar alltid efter att förstå kundens behov lika bra eller bättre än de själva. Kunden ska alltid kunna nå oss och vi ska alltid leverera ett mervärde till kunden.

Strategisk Inköpare Reservdelar

Tjänsten
Rollen som Strategisk inköpare av reservdelar innebär att man är ansvarig för inköp av reservdelar till företagets samtliga geografiska marknader. Företaget inför för närvarande ett nytt koncernövergripande inköpssystem vilket innebär ett nytt sätt att arbeta med inköp. Tjänsten kommer därför att innebära att arbeta med förändringsarbete kring inköp, införande av nya processer och rutiner.

Arbetet innebär bl.a:
Leverantörsmöten för diskussion om produkter, kvalitet, priser och garantier etc.
Strategiskt utvärdera Cramos produktbehov beroende på marknad och lönsamhet.
Kontinuerlig intern dialog kring företagets olika produktbehov.
Besöka leverantörers produktionanläggningar.
Strategiska förhandlingar med internationella leverantörer.
Driver företagets internationella produktteam.
Strategiskt utvärdera och analysera produkter, totalkostnader, priser, service och hållbarhet.

Kommunicera nya avtal och förändringar med företagets samtliga länder.

Man rapporter till Head of Group Sourcing.

Erfarenhet
Vi vill att rätt person har minst tre till fem års relevant yrkeserfarenhet från arbete med kvalificerat inköpsarbete. Vi ser gärna att du kommer från ett stort eller medelstort företag med med tyngre leverantörsavtal och med hög inköps mognad. Erfarenhet av arbete med ett modernt inköpssystem och internationell företagsmiljö och internationell förhandlingserfarenhet är en stark merit. Du har en hög IT-mognad och lätt att förstå och navigera dig igenom nya systemmiljöer. Det är bra om du har erfarenhet av maskiner och produkter kring bygg, entreprenad och industri. Det är även bra om man är positiv till resor inom Sverige och internationellt.

Egenskaper
Som person har du god förmåga att arbeta självständigt, driva och prioritera. Du arbetar uthålligt och strukturerat även i stressade situationer samtidigt som du har förmåga att hitta nya lösningar och idéer. Integritet och beslutsamhet är andra viktiga egenskaper. Det är en social roll som ställer krav på god kommunikationsförmåga och erfarenhet att arbeta med många olika kontaktytor både internt och externt. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är alltså viktig och både på svenska och engelska som är koncernspråket.

Utbildning
Kandidatexamen eller magisterexamen i industriell ekonomi, management, finans och eller civilingenjör.

Placering
Solna

Möjligheter
Företaget är ett ledande modernt uthyrningsföretag innom maskinbranschen. Tjänsten är intressant och samtidigt krävande. Möjligheten till en bra personlig utveckling är stor. Företaget finns i ett flertal olika länder och en fortsatt karriär kan ske såväl i Sverige som utomlands.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81 eller via mail; nilsson@connectsearch.se. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.