SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag. Vi utvecklar och producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter.
Försäljning sker i cirka 100 länder under många starka varumärken, som de globalt ledande TENA och Tork samt regionala varumärken som exempelvis Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Som Europas största privata skogsägare fäster vi stor vikt vid hållbar skogsförvaltning.
SCA har omkring 44 000 medarbetare. Omsättningen 2015 var cirka 115 miljarder kronor (12,3 miljarder euro). SCA grundades 1929, har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Den aktuella arbetsplatsen är Ortvikens Pappersbruk ett av Sveriges största pappersbruk och omsätter cirka 5 miljarder, har cirka 900 anställda och producerar cirka 850 000 ton papper per år.SCA Forest Products producerar papper för förpackningar och tryck, massa, sågade trävaror och förnybar energi.

SCA Forest Products förvaltar också SCAs stora skogsinnehav och försörjer SCAs svenska industrier med virkesråvara samt erbjuder kostnadseffektiva transportlösningar.

Bolagsjurist

Tjänsten
SCA Forest Products AB söker en Bolagsjurist med placeringsort Sundsvall. SCAs styrelse har initierat ett arbete för att kunna föreslå årsstämman 2017 att besluta om att dela SCA koncernen i två noterade bolag. Om SCAs ägare så beslutar, kommer SCAs skogs- och skogsindustriverksamhet att bli ett börsnoterat företag med säte och huvudkontor i Sundsvall. Den vi söker kommer att vara en del av juridikavdelningen inom SCA Forest Products, d v s den tänkta framtida SCA koncernen.
Bolagets juristavdelning består idag av två bolagsjurister och en assistent. Avdelningen arbetar med bolagets svenska och internationella verksamhet. Som Bolagsjurist kommer du att arbeta med de juridiska frågor som förekommer inom bolaget och bistå verksamheten och ledningsgruppen med rådgivning. Du kommer att ansvara för juridiken och strukturen inom vissa definierade områden. Du kommer att vara stödjande i affärsprocesser och bidra till utveckling av bolagets strategier.

Erfarenhet
Vi söker dig med juristexamen och flera års erfarenhet av arbete på advokatbyrå eller som jurist vid ett större bolag. Du är analytisk och affärsinriktad och kan kommunicera och argumentera såväl internt som externt kring de frågor du arbetar med. Du har goda juridiska kunskaper och förmåga att omsätta dessa i praktisk handling. Du har förmåga att arbeta självständigt, att prioritera och att hålla deadlines. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt samt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCA:s kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Egenskaper
Som person har du god förmåga att arbeta självständigt, driva och prioritera. Du arbetar uthålligt, analytiskt och strukturerat även i stressade situationer. Du skall ha en förmåga att hitta nya lösningar och idéer på uppkomna situationer. Det är en social roll med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera inför mindre och större grupper.

Utbildning
För att kvalificera sig till denna roll skall man ha en juristexamen.

Placering
Sundsvall

Möjligheter
På SCA har man kärnvärden som Respekt, Högklassighet och Ansvar, vi är steget före, håller vad vi lovar och ger våra kunder vad de efterfrågar .Håller du med om det och vill vara med och bygga vårt företag vidare ? Då är du välkommen till SCA.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.