Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA
SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag. Vi utvecklar och producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. Försäljning sker i cirka 100 länder under många starka varumärken, som de globalt ledande TENA och Tork samt regionala varumärken som exempelvis Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo och Vinda. Som Europas största privata skogsägare fäster vi stor vikt vid hållbar skogsförvaltning. SCA har omkring 44 000 medarbetare.
SCA grundades 1929, har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm. Mer information på http://www.sca.com.
SCA är ett ledande globalt skogsindustriföretag. Vi utvecklar och producerar hållbara skogsindustriprodukter.
Omsättningen 2015 var cirka 115 miljarder kronor (12,3 miljarder euro). SCA

Forest Products producerar papper för förpackningar och tryck, massa, sågade trävaror och förnybar energi. SCA Forest Products förvaltar också SCAs stora skogsinnehav och försörjer SCAs svenska industrier med virkesråvara samt erbjuder kostnadseffektiva transportlösningar.

Cash Management Specialist

Tjänsten
SCA Forest Products AB söker en Treasury Specialist med ansvar för Cash Management och Back-office med placeringsort Sundsvall. SCAs styrelse har initierat ett arbete för att kunna föreslå årsstämman 2017 att besluta om att dela SCA koncernen i två noterade bolag. Om SCAs ägare så beslutar så kommer SCAs skogs- och skogsindustriverksamhet att bli ett börsnoterat företag med säte och huvudkontor i Sundsvall. Den vi söker kommer, under ledning av en Group Treasurer, att ansvara för Cash Management Operations och Back-office. Medarbetaren kommer att vara en del av ett Treasuryteam på tre personer inom SCA Forest Products, d v s den tänkta framtida SCA koncernen.

Som ansvarig för Cash Management och Back-office kommer du att ha ansvaret för att hantera SCA:s likviditet och betalningar samt vara ansvarig för att kontroll och bekräftelse av affärer sker enligt fastställda rutiner. Dina främsta kontaktpersoner kommer att vara övriga två treasurymedarbetare, andra personer inom den centrala ekonomifunktionen, ekonomiansvariga inom SCA:s affärsområden samt inom SCA:s nätverk av banker. Som en del av ett team på tre personer måste du också kunna sätta dig in i andra arbetsuppgifter inom treasuryfunktionen.

Tjänsten innebär att, inom det ramverk som SCA:s policies sätter upp och under ledning av Group Treasurer: • Sammanställa kassaflödes- och valutaprognoser för SCA Forest Products • Utföra intern nettning av valutaflöden • Utföra kontroll och avstämning av affärer • Utföra betalningar • Avstämmning av SCA:s bankkonton • Registrera transaktioner i SCA:s treasurysystem, samt vara ansvarig för treasurysystemet generellt • Kunna förstå redovisningsfrågor relaterade till treasurys verksamhet och förbereda redovisningen av denna verksamhet.

Erfarenhet
Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst fem års erfarenhet av att arbeta med cash management operations och/eller back-office frågor, t ex från ett företags finansavdelning eller har motsvarande erfarenhet från arbete inom bank. Kännedom om treasurysystem är meriterande. Som person är du analytisk med förmåga att prioritera och hålla deadlines. Du är kommunikativ och teaminriktad med god förmåga att jobba självständigt. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt samt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCA:s kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Egenskaper
Som person har du god förmåga att arbeta självständigt, driva och prioritera. Du arbetar uthålligt, analytiskt och strukturerat även i stressade situationer. Du skall ha en förmåga att hitta nya lösningar och idéer på uppkomna situationer. Det är en social roll med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera inför mindre och större grupper.

Utbildning
För att kvalificera sig till denna roll bör man ha en akademisk utbildning med inriktning mot finans altern ativt redovisning.

Placering
Sundsvall

Möjligheter
På SCA har man kärnvärden som Respekt, Högklassighet och Ansvar, vi är steget före, håller vad vi lovar och ger våra kunder vad de efterfrågar .Håller du med om det och vill vara med och bygga vårt företag vidare ? Då är du välkommen till SCA.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.