Cramo är en paneuropeisk uthyrningskoncern. Moderbolaget i koncernen, Cramo Oy, är börsnoterat i Helsingfors.

Cramo hyr ut maskiner, utrustning och flyttbara lokaler till byggindustrin, liksom till övrigt näringsliv och den offentliga sektorn genom totalt cirka 360 depåer i Skandinavien, Finland, de baltiska staterna, Kaliningrad, Polen, Tjeckien, Slovakien, Tyskland, Österrike och Ungern. Dessutom bedrivs försäljning av begagnad utrustning för egen och för kunders räkning.
En unik karriär på ett unikt företag

Cramo ska vara en arbetsplats som attraherar de bästa medarbetarna som vill stanna kvar och utvecklas. Vi arbetar aktivt med att skapa rätt förutsättningar för en inkluderande och trygg arbetsplats. En arbetsplats med en positiv företagskultur där alla våra medarbetare trivs och där våra värderingar och riktlinjer är vägledande i den vardagliga verksamheten.
Vi är stolta över våra engagerade medarbetare och har en kontinuerlig dialog för att ständigt förbättra oss. Målet är att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Våra värdeord;

Trovärdighet:
Vi agerar alltid ärligt och vårt mål är att göra kundens arbetsdag enklare. Kundens framgång är nyckeln till Cramos framgång. Vi har ett tydligt mål som innebär att vi alltid ska sätta kundens intressen före våra egna.

Utvecklingsvilja:
Cramo söker alltid nya lösningar utifrån de utmaningar vi ställs inför. För att möta kundens behov utifrån deras ständigt förändrade förutsättningar skapar Cramo nya affärsmodeller, erbjudanden och produkter. Cramo har som mål att alltid ligga steget före våra konkurrenter.

Engagemang:
Cramo strävar alltid efter att förstå kundens behov lika bra eller bättre än de själva. Kunden ska alltid kunna nå oss och vi ska alltid leverera ett mervärde till kunden.

Kvalificerad inköpare Indirekt material

Tjänsten:
Rollen som kvalificerad inköpare av indirekt material innebär att man är ansvarig för inköp till den interna organisationen. Företaget inför för närvarande ett nytt koncernövergripande inköpssystem vilket innebär ett nytt sätt att arbeta med inköp. Tjänsten kommer därför innebära en chans att vara med och påverka förändringsarbetet kring inköp, samt införandet av nya processer och rutiner.

Arbetet innebär:
Leverantörsmöten för diskussion om produkter, kvalitet, priser och garantier etc.
Utvärdera Cramos produktbehov för den svenska organisationen.
Kontinuerlig intern dialog kring företagets olika produktbehov.
Förhandlingar med leverantörer.
Utvärdera och analysera produkter, totalkostnader, priser, service och hållbarhet. 
Kommunicera nya avtal och förändringar med berörda i företaget och uppdatera inköpssystemet. 
Rapportera till Head of Group Sourcing.

Erfarenhet:
Vi tror att du har två till fyra års relevant yrkeserfarenhet från arbete med kvalificerat inköpsarbete. Vi ser gärna att du kommer från ett medelstort företag med lite tyngre leverantörsavtal. Erfarenhet av arbete med ett modernt inköpssystem är en stark merit. Vi tror även att du har en bra mognad inom IT och har lätt att förstå och navigera dig igenom nya systemmiljöer.

Egenskaper:
Som person tror vi att du har god förmåga att arbeta självständigt, driva och prioritera. Du arbetar uthålligt och strukturerat även i stressade situationer samtidigt som du har förmåga att hitta nya lösningar och idéer. Integritet och beslutsamhet är andra viktiga egenskaper. Det är en social roll som ställer krav på god kommunikationsförmåga och erfarenhet att arbeta med många olika kontaktytor. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är alltså viktig och både på svenska och engelska som är koncernspråket.

Utbildning:
Gärna kandidatexamen eller magisterexamen inom ekonomi, industriell ekonomi, eller motsvarande. Yrkeshögskola eller annan utbildning med inriktning inköp är även det en bra utbildnings bakgrund.

Placering:
Solna

Möjligheter:
Företaget är ett ledande modernt uthyrningsföretag inom maskinbranschen. En intressant tjänst där möjligheten till personlig utveckling är stor. Företaget finns i ett flertal olika länder och en fortsatt karriär kan ske såväl i Sverige som utomlands.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81 eller via mail; nilsson@connectsearch.se. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.