TNT är ett välkänt internationellt tjänsteföretag inom transportområdet.
Företaget har ett omfattande vägnät i Europa som erbjuder ett brett utbud av leveranstjänster för att möta de mest skiftande kundåtaganden. Inom Europa gör de mer än 55.000 transporter på väg och 700 flygningar varje vecka.
TNT har cirka 60 000 anställda i 61 länder, de hanterar 1,000,000 leveranser runt om i världen varje dag. Företaget har 54 fraktflyg och har 55,000 linjebilar i sitt nätverk. TNT har framgångsrikt verkat i 70 år på marknaden.
I Sverige är man ca 360 anställda och finns representerade i Stockholm, Örebro, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Det svenska huvudkontoret ligger i Upplands Väsby utanför Stockholm.

Den aktuella rollen är placerad vid TNTs anläggning i Helsingborg där det arbetar totalt cirka 90 personer. Dessa personer arbetar i olika funktioner såsom kundtjänst, hub verksamhet och ytterligare några avdelningar

Chef importförtullning Sverige


Tjänsten
Tjänsten som chef för importförtullning i Helsingborg innebär att man är ansvarig för den totala importverksamheten för Sverige. I rollen arbetar man praktiskt med tullarbete och är dessutom ledare och ansvarig för tullverksamheten i Sverige. På avdelningen för import arbetar det 8 personer i Helsingborg, dessa personer har man ett ledarskapsansvar för. Detta innebär att man skall stötta och coacha dessa personer för att kvaliteten på det arbete man är ansvarig för blir så bra utfört som möjligt. Man arbetar även med övriga frågor såsom rekrytering, medarbetarsamtal, lönefrågor, håller i informationsmöten etc. Man arbetar med att leda och utveckla tullverksamheten och agerar då i ett internt såväl som ett externt nätverk i Sverige och internationellt. Man arbetar i rollen med processer, rutiner, kvalitet, säkerhetsfrågor, rapportering, arbetsmiljö och problemlösning.
I denna roll arbetar man dagligen med engelska i både tal och skrift.
Man rapporterar till en Operations manager.

Erfarenhet
Vi söker en person med erfarenhet från transport och logistikbranschen som har en bra erfarenhet av tullfrågor. Det är en stor fördel att ha arbetat i ett större internationellt företag.
Rätt person har arbetat i en arbetsledande funktion (teamledeare, supervisor, avdelningschef, tullansvarig, importansvarig) i minst 2-3 år och då lett ca 3-6 personer.
Det är meriterande om man har erfarenhet av projekt- och förändringsarbete samt med leanarbete.

Egenskaper
Som person har du god förmåga att aktivt driva frågor och att prioritera och delegera. Du arbetar uthålligt och strukturerat även i stressade situationer samtidigt som du har förmåga att vara "hands on" och självständigt hitta nya lösningar och idéer. Det är en social roll med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera. Din förmåga att uttrycka dig bra på engelska i både tal och skrift är viktig.

Utbildning
Vi ser gärna att rätt pesron har någon form av tullutbildning (import/export).

Placering
Helsingborg

Möjligheter
TNT är ett tydligt kundfokuserat företag och de sätter kvalitetfrågorna högt upp bland sina prioriteringar. "Vi håller vad vi lovar och har en tät dialog med våra kunder.
Vi är ett internationellt företag med många möjligheter." Möjligheterna för en bra personlig utveckling är mycket goda i Sverige såväl som i övriga världen.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.