Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA
SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag. SCA utvecklar och producerar hållbara personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. Försäljning sker i cirka 100 länder under många starka varumärken, som de globalt ledande TENA och Tork samt regionala varumärken som exempelvis Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo och Vinda. Som Europas största privata skogsägare fäster SCA stor vikt vid hållbar skogsförvaltning. SCA har omkring 44 000 medarbetare.
SCA grundades 1929, har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm. Mer information på http://www.sca.com.
SCA är ett ledande globalt skogsindustriföretag.
Omsättningen 2015 var cirka 115 miljarder kronor (12,3 miljarder euro). SCA

Forest Products producerar papper för förpackningar och tryck, massa, sågade trävaror och förnybar energi. SCA Forest Products förvaltar också SCAs stora skogsinnehav och försörjer SCAs svenska industrier med virkesråvara samt erbjuder kostnadseffektiva transportlösningar.

Den aktuella tillverkningsenheterna inom SCA Forest Products är SCA Munksund som är placerad i Munksund nära Piteå. Fabriken i Munksund har cirka 300 anställda och producerar cirka 400 000 ton per år.

Vid denna tillverkningsenhet i Munksund liksom i syster fabriken i Obbola tillverkas Containerboard till förpackningsindustrin.

Fabrikschef Munksund

Tjänsten
Rollen som fabrikschef innebär att med fullt budget och personalansvar leda verksamheten i Munksund. Rollen innebär ansvar för medarbetare, planering, ledning och övergripande samordning. Totalt ansvarar man i denna roll för cirka 300 anställda genom ett större antal ledare.
Rollen innefattar arbete med tekniska projektuppgifter, klassiska coachning och ledaruppgifter såsom rekrytering etc, fackligt samarbete, ekonomisk uppföljning, styrgruppsarbete, förhandlingsarbete
Rollen rapporterar till President SCA Paper placerad i Sundsvall. Man har 7 direktrapporterande ledare som alla ingår i fabrikens ledningsgrupp. Som en del av rollens ansvar så ingår fabrikschefen även i ledningsgruppen för SCA Paper.

Erfarenhet
För att kvalificera för rollen krävs en bra erfarenhet från kvalificerat ledningsarbete inom industrin och då helst från processindustrin med inriktning mot papper-/massa-/wellpapp- eller fibertillverkning. Även erfarenhet från ståltillverkning kan fungera väl. För att kvalificera till denna roll bör man ha lett minst cirka 100 personer i minst cirka 3-5 år, erfarenheten måste dessutom innefatta att man lett en organisation genom flera chefsled. Man bör komma från roller såsom produktionchef, underhållschef, fabrikschef eller motsvarande. Erfarenhet av förändringsarbete och projekt är viktigt liksom erfarehet från arbete med skiftgående tillverkningsindustri. Ledningserfarenhet måste innefatta samtliga delar av ett modernt ledarskap såsom coachning, rekrytering, avveckling, utbildning m.m. God engelska i tal och skrift är ett krav

Egenskaper
Som person har du god förmåga att arbeta självständigt, driva och prioritera. Du arbetar uthålligt, analytiskt och strukturerat även i stressade situationer. Du skall ha en förmåga att hitta nya lösningar och idéer på uppkomna situationer. Det är en social roll med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera inför mindre och större grupper. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är alltså viktig.

Utbildning
För att kvalificera sig till denna roll bör man ha en akademisk utbildning som civilingenjör eller högskoleingenjör gärna med inriktning mot maskin och produktion.

Placering
Munksund strax utanför Piteå.

Möjligheter
På SCA har man kärnvärden som Respekt, Högklassighet och Ansvar, vi är steget före, håller vad vi lovar och ger våra kunder vad de efterfrågar .Håller du med om det och vill vara med och bygga vårt företag vidare ? Då är du välkommen till SCA.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.