SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag som hållbart utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer personliga hygienprodukter, mjukpapper och skogsindustriprodukter. Försäljning sker i cirka 100 länder under många starka varumärken, som de globalt ledande TENA och Tork samt regionala varumärken som exempelvis Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Som Europas största privata skogsägare, lägger SCA stor vikt vid att bedriva ett hållbart skogsbruk. SCA har omkring 46 000 medarbetare. Omsättningen 2016 var cirka 117 miljarder kronor (12,4 miljarder euro).

Under våren kommer hygien och skogsdelen att delas upp i två företag. Hygienföretaget kommer att heta Essity AB med säte i Stockholm. Skogsföretag heter som tidigare SCA Forest Products med säte i Sundsvall

SCA Obbola tillverkar förpackningspapper för konsument- och transportförpackningar, till övervägande del baserad på färsk vedfiber. Produktionskapaciteten är 450 000 ton papper. SCA Obbola har 300 anställda och ingår i affärsområdet Skogsindustriprodukter.
SCA Obbola bildar tillsammans med SCA Munksund enheten SCA Containerboard, som är en fristående leverantör av färskfiberbaserade produkter som erbjuder innovativa och hållbara lösningar. SCA Containerboard har även flertalet säljkontor i Europa.

Byggprojektledare Obbola

Tjänsten
Vi söker en resultatinriktad byggprojektledare med placering på Obbola Craftliner fabrik.
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

SCA Forest Products har pappers- och craftlinerbruk, massafabriker, sågverk och hamnanläggningar.

Som byggprojektledare leder och driver du byggprojekt och agerar som byggledning för de projekt som organisationen i Obbola vill få utförda.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
- kalkyl och beräkningsarbete, kontakter med myndigheter
- byggnation av helt nya byggnaader på ny mark vilket kan innebära grundläggning- och pålningsarbeten.
- om och tillbyggnation av kontor och industribyggnader, takläggning och fundamentarbeten.
- asfalteringsarbeten, vägarbeten.
- agerar som beställare i projekten och arbetar med olika externa leverantörer
- stöttning i projekt som underhållsavdelningen har behov av.

Man arbetar på uppdrag av olika interna uppdragsgivare och kommunicerar löpande med dessa personer om projektens framskridande.
Man ansvarar i rollen för ekonomi, tekniska lösningar, tidsplanering, bemaning, kvalitet, miljö och arbetsmiljö genom hela projektet.
Som byggprojektledare genomför personen utredningar, tar fram beslutsunderlag och gör kostnadskalkyler.
Tillsammans med inköpsavdelningen arbetar man fram offertförfrågningar samt upphandlar utrustning och tjänster.
Man arbetar i denna roll som kravställare och kontaktperson mot externa byggentreprenörer och konsulter samt följer upp genomförande och färdigställande av de olika projekten.
I rollen ingår även att avsluta och dokumentera avslutade byggprojekt.
Man medverkar i rollen även i utvecklingsarbetet gällande arbetsmetoder samt deltar i olika aktiviteter gällande avdelningens arbete med strukturering och standardisering.

Man rapporterar i denna roll till Projektchefen för Obbola.

Erfarenhet
Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning, byggledning och byggteknik.
Erfarenhet av projekteringsprocessen, byggprocessen, ekonomi är ett krav.
Tidigare arbete som arbetsledare eller projektledare i minst cirka 3-5 år är önskvärt.

Rätt person bör ha arbetat i liknande roll som beställare eller på ett nationellt eller regionat byggföretag.
En annan erfarenhet kan vara att tidigare ha arbetat på ett konsult-/projektledningsföretag.

Erfarenhet av förhandlingar är meriterande.

Att ha en bra erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer är viktigt.

Egenskaper
Som person är du positiv, driven, flexibel och utåtriktad. Du tydlig och rak i din kommunikation, men samtidigt lyhörd gentemot din omgivning.
Din styrka ligger i ditt sätt att upprätta goda relationer både intern och externt. Det är viktigt att ha en bra planering och bra framförhållning.

Utbildning
Du är troligen högskoleingenjör eller likvärdig, detta är dock inte ett kravt. En byggnadsteknisk utbildning är dock ett krav.

Placering
Obbola Umeå

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.