Vision
Ofta föds en vision ur en övertygelse att något går att göra bättre och annorlunda. Vi vet att vi kan göra skillnad i vår bransch och vi är övertygade om att kunder med en enklare vardag är gladare kunder. Glada kunder är nöjda kunder, och nöjda kunder blir lojala kunder. Optimera skall vara Sveriges bästa bygghandel för proffs.
Affärsidé
Optimera skall vara den mest innovativa, professionella och effektiva bygghandelskedjan i Sverige med inriktning på proffs.
Våra värderingar:
Personligt
Tryggt
Enkelt
Saint-Gobain - Optimeras ägare
Optimera ägs idag av Saint-Gobain, en av Europas största industrikoncerner med produktion och distribution av byggvaror, glasprodukter samt specialprodukter. Saint-Gobain finns i 67 länder, har drygt 170 000 anställda och omsätter årligen drygt 40 miljarder Euro.
Optimera Sverige
Optimera är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för proffs. Vår ambition är att bygga långsiktiga relationer med våra kunder och samarbetspartners för att därmed öka både vår egen och kundens lönsamhet. Vår kundfokus är yrkesarbetande hantverkare samt konsumenter som värderar service och kunskap. I våra varuhus finns enbart erkända varumärken för att säkerställa att våra kunder alltid är nöjda med våra produkter. Vår personal genomgår fortlöpande utbildningar för att vår service skall vara i högsta klass. I Sverige har vi cirka 53 varuhus som drivs med hjälp av cirka 900 medarbetare(2017).

Till Optimeras enhet/verksamhet i Täby söker vi nu en Enhetschef som vill vara med på en spännande resa.

Enhetschef

Tjänsten
Rollen som enhetschef innebär att med fullt budget-, personal- och försäljningsansvar, leda och utveckla verksamheten i Täby. Enhetschefen är ytters ansvarig på plats, vilket innebär ett ansvar för medarbetare, planering, ledning och övergripande samordning. Totalt ansvarar man för cirka sex säljare. I arbetsuppgifterna ligger även att se till att butiken ser välkomnande ut samt att enheten har ordning och reda i bygghallen. Frågor som enhetschefen ständigt arbetar med är upplevt kundvärde, utveckla kundrelationer, klassiska coachning mot proaktivitet, rekrytering, lönesättning, fackligt samarbete samt ekonomisk uppföljning.
Rapportering sker till en regionchef och i regionen ingår totalt 11 enheter och två distributionslager. 

Erfarenhet
Ett grundläggande krav för tjänsten, är att ha kännedom om de material som Optimera säljer. Ett annat grundläggande krav för tjänsten, är att ha erfarenhet av en personalledande roll för minst 3-4 personer under cirka 3-5 års tid. Du bör även ha några års erfarenhet av att arbeta med försäljning, om det är inom byggbranschen ses det som en merit.


Egenskaper
Vi tror att rätt person för denna tjänst ser sig själv som en ledare. Du ska vara kommunikativt skicklig och kunna bemöta såväl kunder på flera nivåer som medarbetare och kollegor.

För att kunna utveckla enheten inom Optimera bör du vara säljande i ditt sätt att vara. Brinna för att förbättra kundupplevelsen och driva proaktiv försäljning. Förmåga att skapa en familjär känsla för såväl kund som för medarbetare är betydande. Som person tycker du om att skapa ordning och reda.

Utbildning
Stor vikt kommer att läggas vid din personlighet och erfarenhet. Helst ser vi dock att du har en gymnasial utbildning, gärna med en byggnadsteknisk inriktning. Även säljande utbildning ses som en klar fördel. Eftergymnasial utbildning är meriterande.

Placering
Stockholm, Täby.

Möjligheter
Optimera är ett företag i stark tillväxt och behöver ständigt duktiga, motiverade medarbetare. Optimera ingår i den franska koncernen Saint-Gobain där ett flertal andra bolag ingår. Framtida möjligheter kan därför finnas inom koncernen såväl som inom Optimera.

Vill du veta mer eller söka tjänsten. 
För att söka denna roll kan du skicka in din ansökan via knappen "ansök här" längst ner till vänster på denna sida. Har du frågor så hör gärna av dig till Monique Klingberg 073 340 77 45 alternativt Glenn Basth Nilsson 070 517 61 81 på Connect Search.