TNT är ett välkänt internationellt tjänsteföretag inom transportområdet. Företaget har ett omfattande vägnät i Europa som erbjuder ett brett utbud av leveranstjänster för att möta de mest skiftande kundåtaganden. Inom Europa gör de mer än 55 000 transporter på väg och 700 flygningar varje vecka. TNT har cirka 60 000 anställda i 61 länder, de hanterar 1 000 000 leveranser runt om i världen varje dag. Företaget har 54 fraktflyg och har 55 000 linjebilar i sitt nätverk. TNT har framgångsrikt verkat i 70 år på marknaden. I Sverige är man ca 360 anställda och finns representerade i Stockholm, Örebro, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm.

Operations Manager

Tjänsten
Tjänsten som Operations Manager i Stockholm innebär att man är platsansvarig för verksamheten i Stockholm. Till sitt förfogande har man sex direkt- rapporterande och en total organisation på 60 personer. I rollen som Operations Manager arbetar man övergripande med att leda och utveckla den regionala verksamheten och arbetar i ett nätverk i Sverige och internationellt. Man arbetar i rollen med processer, rutiner, kvalitet och säkerhetsfrågor, rapportering, arbetsmiljö, fastighetsfrågor, problemlösning och ekonomisk uppföljning. Man kommer även att ha löpande kund- och leverantörskontakter. Tjänsten innefattar samtliga delar av ett klassiskt modernt ledarskap. I denna roll arbetar man dagligen med engelska i både tal och skrift.
Man rapporterar till VD Sverige och till den Nordiska Operationschefen placerad i Danmark. Man ingår i den svenska ledningsgruppen.

Erfarenhet
Vi söker en person med erfarenhet från transport och logistikbranschen och gärna någon som tidigare arbetat i ett internationellt företag. Rätt person har lett minst 8-15 personer i minst 3-5 år. Det är meriterande om man har erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete, projekt- och eller LEAN arbete.

Egenskaper
Som person har du god förmåga att aktivt driva frågor och att prioritera och delegera. Du arbetar uthålligt och strukturerat även i stressade situationer samtidigt som du har förmåga att hitta nya lösningar och idéer. Det är en social roll med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på god förmåga att samarbeta och kommunicera. Din förmåga att uttrycka dig bra på engelska i både tal och skrift är viktig.

Utbildning
Utbildning är inte den mest avgörande delen i urvalet till denna tjänst. En högskoleutbildning i logistik eller motsvarande är meriterande men ej ett krav.

Placering
Stockholm/Upplands Väsby

Möjligheter
På TNT är vi tydligt kundfokuserade och sätter frågor om kvalité högt upp bland våra prioriteringar. Vi håller vad vi lovar och har en tät dialog med våra kunder.
Vi är ett internationellt företag med många möjligheter. Möjligheterna för en bra personlig utveckling är mycket goda i Sverige såväl som i övriga världen.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel: 070-517 61 81.
Skicka in din ansökan genom att trycka på ”ansök här ” till vänster.