Wist Last & Buss

Wist Last & Buss är Nordens största privata återförsäljare av Volvo lastbilar och bussar med 19 anläggningar i Sverige och 12 anläggningar i Norge.
Bolagen omsätter ca 2 miljarder och har 550 anställda.

Wist Last & Buss ingår i koncernen Persson Invest som driver verksamhet inom personbils-/lastvagnshandel, hyvleriindustri, skogs- och fastighetsförvaltning.
Koncernen har sitt säte i Östersund, omsätter ca totalt 4 miljarder och har cirka 950 medarbetare.

Wist Last & Buss Sverige finns representerad i tre regioner med totalt ca 400 anställda.
Wist Last & Buss region Mitt med ca 120 anställda finns på de 6 orterna Lycksele, Sollefteå, Strömsund, Östersund, Örnsköldsvik samt Umeå.

Wist Last & Buss är en av de allra största återförsäljarna av Volvo Lastvagnar, företaget har ett starkt marknadsläge, är ekonomiskt stabilt med bra lönsamhet.
Företaget är inne i en i en expansiv fas och vill därför förstärka marlnadssiden ytterligare i region Mitt.


Säljare Lastvagnar

Tjänsten
Tjänsten som säljare av lastvagnar innebär att man självständigt bygger relationer på marknaden med nuvarande och presumtiva kunder.

Som säljare i denna roll är man placerad i Örnsköldsvik alternativt i Umeå.

Rollen innebär att men skall hantera hela säljprocessen från första kundbesök till signerat avtal. Man arbetar med bl.a. besök, demonstrationer, offertarbete, förhandlingar, finansiering och val av utrustning och kontakter med påbyggare. Man arbetar även en hel del med inköp av de tillbehör som lastbilarna skall utrustas med. Man följer affären till dess allt är klart och kunden är nöjd.

Man har flera kollegor som är placerade på respektive ort samt flera säljare som arbetar med tjänsteförsäljning. I denna roll rapporterar man till regionchefen för region Mitt.


Erfarenhet
Vi söker en erfaren relationssäljare med teknikintresse. Man bör ha en bra erfarenhet av att sälja lite dyrare tjänster/produkter och har tidigare arbetat med B2B försäljning.

Man skall ha en bra erfarenhet av att arbeta i ett normalt affärssystem liksom kunna hantera de vanligaste office systemen.

Rätt person bör vara bosatt i regionen eller i dess närhet och man bör ha arbetat med egna personliga budgetmål. Erfarenhet av att ha sålt någon form av maskiner, truckar, bussar etc är meriterande.
Man bör även ha erfarenhet av att arbeta med finansieringarbete.


Egenskaper
Rätt person har en bra drivkraft, är social och öppen. Du måste ha ett starkt engagemang och gillar att driva dina affärer självständigt och målmedvetet.

Du bör ha en god samarbetsförmåga då arbetet innebär många kontakter inom och utom företaget.
Man måste även uppskatta att arbeta självständigt och kunna hantera de administrativa arbetsuppgifterna på ett bra sätt.


Utbildning
Vi ser att gärna att du har en gymnasieutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig.


Placering
Örnsköldsvik eller Umeå.


Möjligheter
Vill du vara med och bidra till en god utveckling inom företaget Wist Last Buss. Företaget har ambitiösa tillväxtmål och de är måna om sina anställda. Arbetet är intressant och utvecklingsmöjligheterna är goda.


Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.