Företaget

SSM Living
SSM är ett ledande bostadsutvecklingsbolag verksamt i Stockholmsregionen. Visionen är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt.

Bolaget bildades 1993 och noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-cap) den 6 april 2017.

Bolaget särskiljer sig genom att bygga för en specifik målgrupp – morgondagens urbaniter – och ambitionen är att utveckla de mest populära bostäderna i urbana områden. Därför bygger SSM prisvärda bostäder för hushåll med en till två personer, med hög funktionalitet per kvadratmeter, precis utanför city, nära kommunala transporter.

I maj 2018 fanns närmare 6 700 byggrätter i SSM:s projektportfölj.

Vision
För en bostadsmarknad med plats för många fler människor.

Affärsidé
Utifrån kundernas behov förvärva, utveckla, sälja och bygga bostäder för morgondagens urbaniter.


SSM:s målgrupp – morgondagens urbaniter – befinner sig i en händelserik del av livet med nya jobb eller studier, relationer och bekantskaper.

De lever i hushåll med en eller två personer och prioriterar mer än bara sitt boende, till exempel vill de ha nära till stadens puls, med ekonomiskt utrymme för aktiviteter som resor och restaurangbesök.

De letar efter en prisvärd och välplanerad bostad, där funktionella och kreativa lösningar gör att varje kvadratmeter tas väl tillvara. Ett bra läge med tillgång till goda kommunikationer är viktigt för målgruppen.

SSM Living har cirka 75 anställda och har sitt huvudkontor på Torsgatan 13 i Stockholm.


SSM:s kundlöfte är att se till att fler människor har råd att leva ett rikare liv genom att ge fler möjlighet att bo bra.

Detta gör SSM genom att bygga bostäder där varje kvadratmeter tas väl tillvara, i lägen nära kommunikationer i citynära lägen. Därmed skapar SSM bostäder till ett överkomligt pris för morgondagens urbaniter som vill leva ett rikare och aktivt liv.

Kundlöftet sammanfattas i SSM:s motto: Bo mindre. Lev större.

Commodity & Project Mgr

Tjänsten

Allmänt
Rollen på SSM Living är en spännande inköpsroll som har två dimensioner.
Den ena är ett strategiskt kategoriansvar och den andra är ett taktiskt operativt projektansvar för ett eller flera projekt.

Vi på SSM Living vill utveckla ett koncept som kommer att vara banbrytande i branschen där traditionella mönster ifrågasätts och nya lösningar formas för att möta SSM´s framtida kunders behov.

Huvudansvar
Rollen innefattar ett kategoriansvar med eget budgetansvar.

De viktigaste ansvarsområdena är;
- Ansvar för samtliga inköp som sker inom respektive fastighetsutvecklingsprojekt.
- Definiera och utveckla inköpsstrategier inom kategoriområdet.
- Förhandla konkurrenskraftiga villkor med leverantörer och underentreprenörer.
- Marknadsbevaka, analysera, planera, koordinera och kontinuerligt vidareutveckla hållbara inköp.
- Utveckla innovativa lösningar som stärker SSM konceptet och värde för kunden.
- Initiera och utveckla långsiktiga relationer med leverantörer och underentreprenörer.
- Avtalshantering.

Arbetet genomförs på huvudkontoret såväl som på respektive byggarbetsplats.

Man rapporterar till CPO/Inköpschef som även han är placerad i Stockholm.


Erfarenhet
Vi söker någon med flera års erfarenhet från motsvarande befattning inom inköp och då helst från bygg-/industrin eller motsvarande.

Det är viktigt att man har en gedigen erfarenhet av nationellt och internationellt inköpsarbete avseende material, tjänster och entreprenader.

Tjänsten ställer krav på mycket goda kunskaper i svenska och engelska (tal & skrift). Giltigt B-Körkort är även det ett krav.

En tidigare erfarenhet av arbete med lean, digitalisering av arbetssätt och processer och produktivitetsfrågor är meriterande.
Tidigare erfarenhet av arbete med excell är viktigt liksom erfarenhet av ett bra procurement flöde till byggarbetsplatsen med " just intime" erfarenhet.


Egenskaper
Vi söker en person med en hög affärsmässighet, en god kommunikatör med ett nytänkande arbetssätt.

Rollen är tydligt social och serviceinriktad med många olika kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på en öppen personlighet, ett förtroendeingivande sätt och en relationsbyggande stil.
Du är en erfaren förhandlare med god struktur och analytisk förmåga.
För att lyckas väl krävs ett initiativtagande, en drivande personlighet och att man är en effektiv genomförare. Rollen ställer även krav på lösningsorientering, mål och resultatinriktning samt ett stort ansvarstagande.


Utbildning
Vi söker någon med högskoleutbildning inom någon av följande områden: ekonomi, juridik eller teknik. Byggteknisk utbildning är meriterande.


Placering
Torsgatan 13 i Stockholm.


Möjligheter
SSM Living är ett tydligt målinriktat, kundfokuserat företag och sätter frågor om kvalité högt. Företaget har ett modernt, ungdomligt och närvarande ledarskap med många kompetenta och självständiga medarbetare.

SSM Living har en tydlig vision, mission och en tydlig målgrupp som stärker deras fokus och möjlighet till en bra framtid som företag.

Företaget har högt ställda målsättningar för en fortsatt stark expansion och har därför många interna möjligheter för sina anställda. Möjligheterna för en bra personlig utveckling är därför mycket goda.


Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel: 070-517 61 81.
Skicka in din ansökan genom att trycka på ”ansök här ” till vänster.