Swecon Anläggningsmaskiner
Swecon Anläggningsmaskiner AB är återförsäljare av Volvo Construction Equipment i Sverige, Estland, Lettland, Litauen samt delar av Tyskland. Samtliga bolag är alla en del av Lantmännen och utgör där affärsområdet Swecon.

Swecongruppen omsätter 6,6 miljarder kr (2016), och har cirka 1 000 anställda.
I Sverige omsätter man idag ca 900 miljoner och har ca 570 anställda.

Swecon, som ett företag inom Lantmännen, bildades den 1 januari 1999 genom en sammanslagning av 10 av dessa oberoende återförsäljare inom Lantmännen. Sammanslagningen var resultatet av Volvo CE:s uttalade strategi att ha starka återförsäljare på varje marknad, snarare än flera mindre. Sedan dess har Lantmännen strukturerat sin maskinhandel i två separata bolag för lantbruks- och anläggningsmaskiner.

År 2002 etablerade sig Swecon som återförsäljare för Volvo CE i Estland, Lettland och Litauen. Följande år etablerade sig företaget även i Tyskland, som är en del av ett större nätverk av återförsäljare med säte i Ratingen utanför Düsseldorf. Under 2010 stärkte företaget sin position ytterligare i landet i och med förvärvet av Könicke Baumaschinen GmbH, vars område omfattar norra delen av Tyskland.

Swecon Sverige har sitt huvudkontor i Eskilstuna och är idag den enda auktoriserade och rikstäckande återförsäljaren av Volvo anläggningsmaskiner i landet. Swecon har 40 anläggningar som trygghet för Volvokunden - en unik styrka som gör dem till branschens största partner. Förutom maskiner, redskap, tillbehör, utrustning, service, reservdelar, finansiering och support kan de även tillhandahålla utbildning och konsulttjänster.

Servicemarknadschef region Mellan

Servicemarknadschef region mellan

Vi söker en erfaren ledare som har ett driv och är skicklig på att utveckla både människor och affären!

Swecon har en grundmurad ställning på den svenska marknaden där de representerar Volvos anläggningsmaskiner. Just nu söker vi en affärsdriven servicemarknadschef för vår region Mellan som skapar och genomför rätt förändringar för våra kunders bästa.

Ansvar
Du kommer att vara ansvarig för att utveckla, leda och följa upp Swecons servicemarknad i region Mellan som omfattar fem anläggningar i Karlstad, Örebro, Borlänge, Gävle och Sundsvall - totalt ca 85 medarbetare. Genom din person och ditt ledarskap skapar du en försäljningsorienterad kultur med fokus på kundnöjdhet, aktivitet och hög kvalitet på insatserna. Du har fullt kostnads- och intäktsansvar för regionen och driver ditt arbete genom platscheferna som har det samma för respektive anläggning.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för att säkerställa och utveckla reservdels- och verkstadsaffären mot högsta möjliga kundnöjdhet och drivs av att våra kunder får den service de efterfrågar. Vidare kommer du att vara en del av ledningsgruppen för servicemarknad där du förväntas vara med och bidra till hela företagets utveckling och lönsamhet. Självklart är en viss rapportering och sammanställning av information en del av din tjänst.

Du fördelar och prioriterar själv din tid i regionen och leder platscheferna i deras dagliga arbete. Som en naturlig del i detta besöker du regelbundet dina anläggningar, coachar och utvecklar dina platschefer samt planerar och genomför aktiviteter i regionen. Du förväntas även arbeta med kunderna i regionen för att utveckla affären och bygga långsiktiga och stabila relationer med dem.

Erfarenhet och egenskaper
Vi söker dig som har en förmåga att skapa engagemang och delaktighet och vågar utmana och leda med hjärtat. Du är tydlig och rak i din kommunikation och ser till att saker händer. Du har erfarenhet från servicemarknadsarbete och av att leda försäljningsarbete i B2B-företag, gärna inom bygg- och anläggningsbranschen. Vi är även intresserade av erfarenhet från närliggande branscher såsom personbilar, lastbilar, andra tyngre fordon och teknik. Du är van vid att ha fullt resultatansvar. Har du dessutom arbetat i en geografiskt spridd organisation och har erfarenhet av att leda personal genom mellanchefer då är det dig vi letar efter.
Rätt person har lett minst cirka 15-20 personer i minst cirka3-5 år.
Din förmåga att uttrycka dig bra på engelska i både tal och skrift är viktig.

Utbildning
Utbildning är inte den mest avgörande delen, en bra utbildning inom marknad eller teknik i kombination med en bra erfarenhet blir avgörande
Det är meriterande med en akademisk utbildning.

Placering
På en av företagets anläggningar i region Mellan.

Möjligheter
Swecon är ett kundfokuserat företag som sätter service och kvalitet högt upp bland sina prioriteringar. Kunderna är krävande och man har en tät dialog med sina leverantörer, partners och kunder.
Swecon är ett internationellt företag med många möjligheter. Möjligheterna för en bra personlig utveckling är mycket goda i företaget.

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.