SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

SCAs värdegrund är baserad på övertygelsen om skogens värde för en hållbar framtid för alla. Långsiktighet och hållbar lönsamhet är centralt i SCAs strategiska inriktning och tillsammans med engagerade medarbetare, innovationskraft och ständiga förbättringar skapas lönsam tillväxt.

SCA Obbola tillverkar förpackningspapper för konsument- och transportförpackningar, till övervägande del baserad på färsk vedfiber. SCA har beslutat att investera i utökad kraftlinerkapacitet och den nya pappersmaskinen kommer att tas i drift under första kvartalet 2023. Produktionen i Obbola ökar från dagens 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton årligen för att möta förväntad ökning av efterfrågan på förnybara förpackningar. Investeringsbeloppet uppgår till 7,5 miljarder SEK.


Placering är på Obbola pappersbruk i Umeå Obbola har ca 300 anställda.

Underhållschef

UNDERHÅLLSCHEF TILL OBBOLA PAPPERSBRUK

Vi satsar på framtiden- vill du vara med när SCA Obbola tar nästa steg? Är du intresserad av digitalisering och hur ny teknik kan utveckla verksamheten och människorna i den – då är detta din nya utmaning!

Vi söker nu en underhållschef som vill vara med och utveckla vår organisation mot marknadens mest avancerade kraftlinermaskin.

Varmt välkommen med din ansökan!Din nästa utmaning

Arbetet innebär att leda och utveckla vår underhållsverksamhet mot en ny vision med de uppsatta målen i fokus.

Eftersom vi står inför en betydande investering kommer stor del av ditt fokus ligga på den transformation som organisationen kommer genomgå.
Du kommer också vara en nyckelperson i samarbetet med leverantörerna av vår nya maskin.

Du ansvarar för god kommunikation med dina olika intressenter, att coacha cheferna i din ledningsgrupp samt att du har fullt resultatansvar för underhållsverksamheten. Du kommer att fokusera och prioritera för att skapa förflyttning i organisationen.

Du ingår i Obbolas ledningsgrupp och rapporterar till fabrikschefen.

Som chef leder och utvecklar du avdelningens arbetssätt och medarbetare så att vi med säkerhet som ledstjärna når våra uppsatta mål.
Genom vår metodik för ständiga förbättringar, arbetar vi med utveckling av vår verksamhet med fokus på delaktighet och engagemang i alla led.

I chefsansvaret ingår att utveckla, leda och följa upp verksamheten inom miljö/arbetsmiljö, personal, underhåll, kvalitet och ekonomi.


Vem är du?

I din roll som ledare är du van att driva förändring inom förbättrings- och investeringsprojekt. Du har förmågan att utveckla individer samt grupper och i ditt sätt att vara inspirerar du till förändring. Som person är du kommunikativ, får saker att hända och har lätt för att få med dig andra.

Vi vill också att du gärna har erfarenhet från någon ledande position inom underhållsverksamhet alternativt från annan tyngre ledande befattning inom industri och produktion. För att lyckas i den här rollen tror vi också att du är intresserad av digitalisering och hur ny teknik kan utveckla verksamheten och människorna i den.
Det är meriterande om du har erfarenhet från process/pappersindustrin.

Du drivs av goda resultat och hög kvalitét och ditt ledarskap präglas av tydlighet och lyhördhet.

Din förmåga att uttrycka dig bra på svenska och engelska i både tal och skrift är viktig. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; Respekt, Högklassighet och Ansvar.


Utbildning

Vi vill att du har en universitets- eller högskoleutbildning inom relevant område,. men vi välkomnar även dig som lärt dig jobbet den långa vägen.


Placering

Umeå.


Vad erbjuder vi dig?

I den här rollen får du chansen att leda och driva förändring under ett spännande investeringsprojekt.

På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

SCA är ett internationellt företag med många möjligheter. Möjligheterna för en bra personlig utveckling är mycket goda i företaget.
Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserikt.


Ansökan

Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.