Lantmännen Maskin

Lantmännen Maskin, ett företag inom koncernen Lantmännen är en del av division Lantbruk, importerar, marknadsför och säljer ett noga utvalt sortiment av maskiner, reservdelar och verkstadstjänster till maskinanvändare inom lantbruk och skogsbruk på den svenska marknaden. Kända varumärken är Valtra, Fendt, Väderstad och Kuhn. Lantmännen Maskins drygt 60 egna anläggningar, samt ytterligare 30 kontrakterade servicepartners, tillhandahåller reservdelar och service i ett rikstäckande nätverk.

Lantmännen Maskin representerar de starkaste varumärkena på marknaden för lantbruksmaskiner. Här hittar du ett brett maskin- program för små och stora gårdar, skogsbruk och entreprenad.
Såväl leverantörer som produkter är noga utvalda för att ge kunden lägsta totalkostnad.

Företaget har över 700 anställda och omsätter cirka 38 miljarder, huvudkontoret ligger i Malmö.

Anläggnings-/verkstadschef

Anläggningschef Skellefteå /Luleå

Arbetsuppgifter
- Arbetet som anläggnings-/verkstadschef innebär ett fullt personal och kostnads-/intäktsansvar.
- Ansvaret innefattar verksamheten i Skellefteå med 7 medarbetare samt eventuellt även ansvaret för Luleå med 7 medarbetare.
- Tjänsten är en ganska klassisk ledarroll på en service och reservdelsanläggning och innefattar ansvar för arbetsmiljö, miljöfrågor, kvalitet och underhåll av lokalen.
- Arbetsuppgifterna innefattar ett ansvar för planering och löpande uppföljning.
-I ledarrollen ingår coachning, lönesättning, rekrytering och medarbetarsamtal.
- Arbetet innebär att personen regelbundet arbetar med kunder och andra verkstadsorienterade frågor.
- Rollen innebär att man ibland medverkar på regionsträffar på andra orter och på utbildning/möten även det på andra orter.

- Om ansvaret kommer att innefatta även Luleå så innebär det inte ett fullt detaljansvar på denna ort, man kommer då att vara i Luleå ca 1dag per vecka.

Lantmännen anser att utbildning är viktigt och detta prioriteras för alla anställda.

Ansvarig chef är placerad i Sundsvall.


Erfarenhet
För att lyckas väl ska man helst en bra erfarenhet från arbeten som verkstads-/anläggningschef med gott resultat. Man bör ha arbetat i en liknande roll i minst 2-4 år och självständigt arbetat med samtliga delar och processer som detta arbete innebär.

Det är meriterande om man arbetat med lantbruksmaskiner eller liknande tyngre maskiner, lastbilar eller andra kvalificerade tekniska produkter och tjänster.
Man bör ha arbetat i en verksamhet som innebär att man har haft ett ekonomiskt ansvar och löpande träffat kunder.
Har man erfarenhet av att leda folk genom mellanchefer så är det meriterande.

För att lyckas bra i rollen bör man ha en relativt bra datorvana och en god ekonomisk förståelse.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift och bra förståelse i det engelska språket är ett krav.
 

Egenskaper
Vi är i behov av en ”självgående doer” med ett genuint intresse för människor och att göra affärer. Samtidigt skall du givetvis vara en lagspelare som är beredd att stötta, coacha och ställa krav på både huvudkontoret och dina medarbetare/kollegor. Det förväntas att du har lätt för att vara rak och tydlig i din kommunikation samt väl införstådd med vikten av struktur samt ordning och reda. Vi vill gärna få in en person i vårt team som är bra på relationer och som har en bra social läggning.

Vi söker dig som:
• Vill satsa hårt och stimuleras av ett aktivt arbete med stora möjligheter att påverka resultatet, både ditt eget och företagets.
• Är en kreativ problemlösare och är stresstålig.
• Har en stor portion av sunt förnuft.

 
Utbildning
Utbildning är inte den mest avgörande faktorn men en 2-3 årig gymnasieutbildning eller motsvarande är en bra merit.
 

Placering
Skellefteå


Möjligheter
Lantmännen Maskin är ett stabilt stort och välkänt företag med duktiga medarbetare, bra produkter och återkommade kunder.
Företaget har nöjda medarbetare och målsättningarna är höga.
Tycker du att detta låter spännande och vill vara med och bygga vårt företag vidare? Då är du välkommen till Lantmännen Maskin.
 
Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du lägga in på http://www.connectsearch.se