Lantmännen Maskin

Lantmännen Maskin, ett företag inom koncernen Lantmännen är en del av division Lantbruk, importerar, marknadsför och säljer ett noga utvalt sortiment av maskiner, reservdelar och verkstadstjänster till maskinanvändare inom lantbruk och skogsbruk på den svenska marknaden. Kända varumärken är Valtra, Fendt, Väderstad och Kuhn. Lantmännen Maskins drygt 60 egna anläggningar, samt ytterligare 30 kontrakterade servicepartners, tillhandahåller reservdelar och service i ett rikstäckande nätverk.

Lantmännen Maskin representerar de starkaste varumärkena på marknaden för lantbruksmaskiner. Här hittar du ett brett maskinprogram för små och stora gårdar, skogsbruk och entreprenad.
Såväl leverantörer som produkter är noga utvalda för att ge kunden lägsta totalkostnad.

Företaget har över 700 anställda och omsätter cirka 3 miljarder, huvudkontoret ligger i Malmö.

Säljare Örnsköldsvik

Säljare Örnsköldsvik


Lantmännen Maskin i Örnsköldsvik behöver förstärka sin marknadsbearbetning och söker därför en duktig och engagerad utesäljare till Örnsköldsvik. Företaget vill att kunderna skall få den uppmärksamhet de förtjänar.


Arbetsuppgifter
Man söker därför en energisk, erfaren teknisk säljare gärna med branschkunskap även om detta inte är ett krav. Geografiskt är arbetetsområdet
från Höga kusten bron och halvvägs till Umeå samt innåt landet.

Arbetet innebär i huvudsak att bearbeta de redan etablerade kunderna samt de kunder man idag inte har någon, eller mycket lite relation med.

Din uppgift som säljare blir att sälja Lantmännen Maskins samtliga produkter och detta är ett brett program av kvalitetsprodukter. Detta innebär bl.a. traktorer, redskapsbärare, jordbearbetningsmaskiner, teleskoplastare, tröskor, pressar, anäggningsmaskiner, GPS produkter och ytterligare ett flertal produkter.
Rollen som säljare hos oss är mycket självständig och resultatinriktad. Du utgår från företagets anläggning i Örnsköldsvik.

I rollen som säljare sköter man hela processen i reationen med kunderna, detta innebär, kundmöten, presentationer av produkterna, värdering av maskiner, genomföra inbyte av maskiner, hantera avtalsarbetet, kordinera leverans och avslutningsvis sköta uppförljning av affären.
Arbetet innebär även att man arbetar med uthyrning av maskiner, genomför kundträffar, kampanjarbete och planera och medverka vid öppethus mässor eller demodagar.

Arbetet innebär en hel del logistik och planeringsarbete.

Lantmännen anser att utbildning är viktigt och dessa genomförs ganska ofta hos leverantörerna och på huvudkontoret i Malmö.

Beroende på att kunderna i stor utsträckning är hårt arbetande företagare så kommer du i denna roll ibland att arbeta på kvällarna för att få till möten med kunderna.

Introduktion och utbildning kommer till viss del att ske hos en av de andra säljarna säljarna då man får följa denna personen i sitt löpande arbete.

Närmaste kollega utgår från Umeå och man är totalt 9 säljare i region norr.
Ansvarig chef är placerad i Sundsvall.


Erfarenhet
För att lyckas väl ska man ha en bra säljerfarenhet med gott resultat. Man skall ha arbetat som utesäljare i minst 3-4 år och självständigt arbetat med samtliga steg i en klassisk säljprocess.
Det är meriterande om man sålt lantbruksmaskiner, tyngre maskiner eller andra kvalificerade produkter och tjänster.
Man bör ha arbetat med försäljning som innebär längre säljprocesser, kvalificerade förhandlingar, tekniskt djupare diskussioner och finansieringsarbete.

För att lyckas bra i rollen bör man ha en relativt bra datorvana och en god ekonomisk förståelse.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

 
Egenskaper
Vi är i behov av en utpräglad ”doer” med ett genuint intresse för att söka, finna och göra affärer. Samtidigt skall du vara en lagspelare som är beredd att stötta och ställa krav på huvudkontoret och även dina kollegor. Det förväntas att du har lätt för att vara rak och tydlig i din kommunikation samt väl införstådd med vikten av struktur samt ordning och reda. Vi vill vara tydliga med att tjänsten inte innebär att sätta sig vid ”dukat bord”, det är arbete på fältet som gäller.
Vi vill gärna få in en person i vårt team som är bra på relationer och som har en stark social läggning.

Vi söker dig som:
• Vill satsa hårt och stimuleras av ett aktivt arbete med stora möjligheter att påverka resultatet, både ditt eget och företagets.
• Är ansvarstagande, självgående och kan jobba oregelbundna arbetstider.
• Är en kreativ problemlösare och är stresstålig.
• Har en stor portion av sunt förnuft.

 
Utbildning
Utbildning är inte den mest avgörande faktorn men en 2-3 årig gymnasieutbildning eller motsvarande är ett krav.

 
Placering
Örnsköldsvik

Möjligheter
Lantmännen Maskin är ett stabilt företag med mycket bra produkter och återkommade kunder. Företaget har nöjda medarbetare och målsättningarna är höga.
Tycker du att detta låter spännande och vill vara med och bygga vårt företag vidare? Då är du välkommen till Lantmännen Maskin.
 

Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du lägga in på http://www.connectsearch.se