Lantmännen Maskin

Lantmännen Maskin, ett företag inom koncernen Lantmännen är en del av division Lantbruk, importerar, marknadsför och säljer ett noga utvalt sortiment av maskiner, reservdelar och verkstadstjänster till maskinanvändare inom lantbruk och skogsbruk på den svenska marknaden. Kända varumärken är Valtra, Fendt, Väderstad och Kuhn. Lantmännen Maskins 55 egna anläggningar, samt ytterligare 30 kontrakterade servicepartners, tillhandahåller reservdelar och service i ett rikstäckande nätverk.

Lantmännen Maskin representerar de starkaste varumärkena på marknaden för lantbruksmaskiner. Här hittar du ett brett maskinprogram för små och stora gårdar, skogsbruk och entreprenad.
Såväl leverantörer som produkter är noga utvalda för att ge kunden lägsta totalkostnad.

Företaget har över 700 anställda och omsätter cirka 3,8 miljarder med huvudkontor placerat i Malmö.

Regionchef Servicemarknad


Servicemarknadschef Region Norr

Lantmännen Maskin söker en erfaren ledare som har intresse och förmåga att utveckla serviceaffären och de anställda i norra Sverige.

Lantmännen Maskin utökar organisationen i Norr med en helt ny tjänst som regionchef för Servicemarknaden. Lantmännen Maskin är idag det tydligt marknadsledande företaget inom lantbruksmaskiner och lantbrukstillbehör i Sverige. Med denna satsning vill man ytterligare stärka sin position och skapa ännu bättre möjligheter att i alla led uppfylla kundernas högt ställda krav på service, närvaro och kvalitet.


Ansvar
Du kommer i rollen som Regionchef att vara ansvarig för att utveckla, leda och följa upp Lantmännen Maskins servicemarknad i region Norr. Regionen omfattar åtta anläggningar i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Östersund, Sundsvall, Hudiksvall och Bollnäs med totalt ca 100 medarbetare. Genom din person och ditt ledarskap skapar du en försäljningsorienterad kultur med fokus på kundnöjdhet, aktivitet och hög kvalitet på insatserna. Du har fullt kostnads- och intäktsansvar för regionen och driver ditt arbete genom åtta anläggningschefer. Man arbetar i par med Regionchefen för Förmarknad.


Arbetsuppgifter
Du ansvarar för att säkerställa och utveckla reservdels- och verkstadsaffären mot högsta möjliga kundnöjdhet och drivs av att företagets kunder får den service, support och kvalitet de efterfrågar. Vidare kommer du att vara en del av ledningsgruppen för servicemarknad Sverige där du förväntas vara med och bidra till hela företagets utveckling och lönsamhet. Rollen innefattar självklart det moderna ledarskapets alla delar.

Du fördelar och prioriterar givetvis själv din tid i regionen och leder och coachar anläggningscheferna i deras dagliga arbete. Som en naturlig del i arbetet ingår även att du planerar, genomför och medverkar i olika aktiviteter i regionen. Du förväntas även arbeta med kunderna i regionen för att utveckla affären och bygga långsiktiga och stabila relationer med dem. Du kommer att rapportera till Servicemarknadschef Sverige, vilken är placerad i Malmö.


Erfarenhet och egenskaper
Vi söker dig som har en förmåga att skapa engagemang och delaktighet och vågar utmana och leda med hjärtat. Du är tydlig och rak i din kommunikation och ser till att saker händer. Du har erfarenhet från att leda en servicemarknadsorganisation, det är meriterande om du även lett en försäljningsorganisation inom ett B2B-företag. Vi är intresserade av erfarenhet från närliggande branscher såsom företag som arbetar med anläggningsmaskiner, truckar, personbilar, lastbilar, andra typer av teknisk industri etc. Du förväntas vara van vid att ha fullt resultat- och personalansvar. Har du dessutom arbetat i en geografiskt spridd organisation och har erfarenhet av att leda personal genom mellanchefer då är det dig vi letar efter. Rätt person har lett minst cirka 15-20 personer i minst cirka 3-5 år. Man bör ha en bra erfarenhet av arbete med ekonomisk uppföljning genom resultatrapporter och nyckeltal.
Din förmåga att uttrycka dig bra på engelska i både tal och skrift är viktig. En normal erfarenhet av datoranvändning är även det en viktig erfarenhet. Det är meriterande med en erfarenhet från lantbruksbranschen.


Utbildning
Det är meriterande med en akademisk utbildning men det är inte den mest avgörande delen, en bra utbildning inom marknad eller teknik i kombination med en bra erfarenhet blir avgörande.


Placering
På en av företagets anläggningar i region norr, med fördel placering i Örnsköldsvik eller Umeå.


Möjligheter
Lantmännen Maskin är ett kundfokuserat företag som sätter service och kvalitet högt upp bland sina prioriteringar. Kunderna är krävande och man har en tät dialog med sina leverantörer, partners och kunder.
Lantmännen Maskin är ett stort och välkänt företag, möjligheterna för en bra personlig utveckling är mycket goda i företaget.


Ansökan


Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.