Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar.
Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Fabrikschef Östrand

Fabrikschef SCA Östrand

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Vi söker dig som vill leda och utveckla SCA Östrand med fokus på hög kvalitet och säkerhet. Vi söker dig som är driven, kvalitetsmedvetenochhar god kunskap om hur hög kvalitet, hög tillgänglighet och säkerhet skapas inom processindustri. Har du potentialen att utnyttja digitaliseringens möjligheter och förmåga att utveckla ledare, individer och grupper och att inspirera till förändring – då kanske du är vår nya fabrikschef inom SCA.Din nästa utmaning

Arbetet innebär att leda och utveckla SCA Östrands verksamhet mot en vision med de uppsatta målen i fokus. Förändrings-, innovations- och förbättringsarbete är en stor del av ditt arbete.

Ditt ansvar är att hålla en god kommunikation med dina olika intressenter, att coacha cheferna i din ledningsgrupp samt att du har fullt resultatansvar för verksamheten. Du har förmåga att fokusera och prioritera för att skapa förflyttning i organisationen.

Vi tror att genom ett närvarande ledarskap skapas teamkänsla och trygghet i en
vardag som ständigt är i förändring. Du har blick för helhet och sammanhang och
ett genuint intresse för verksamheten samt modet att driva viktiga frågor i alla led i
organisationen. Vi anser att både teknik och kompetens är viktiga komponenter när
det gäller att motivera medarbetarna och utveckla verksamheten.

Ditt ansvaromfattar produktionsavdelningar och närunderhåll på
Östrand. I tjänsten ingår även att ansvara för hälso- och säkerhetsavdelningen för
SCA Massa samt affärsområdets labverksamhet.

Du ansvarar för ledningsgruppens arbete och du rapporterar till Kristina Enander, Affärsområdeschef Massa.Vem är du?

Vi söker dig som är en erfaren ledare med känsla och erfarenhet av att utveckla potentialen hos både medarbetare och organisation. Du har erfarenhet av kvalificerade uppgifter i ledande ställning, erfarenheterna bör även innefatta ledning av förändrings- och utvecklingsarbete med goda resultat.

Som person är du driven, social, förändringsbenägen, analytisk samt har lätt att få med dig andra genom ditt närvarande och synliga ledarskap. Du har förmåga att utveckla individer och grupper samt inspirera till förändring. Vi värdesätter att du är handlingskraftig, initiativtagande och att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Du har en utbildning på akademisk nivå, civilingenjör eller motsvarande kompetens förvärvad genom betydande erfarenhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom processindustrin/massa- och pappersindustri.

Rollen som fabrikschef ställer höga krav på förmåga att kunna kommunicera både internt och externt. Du har mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, i såväl svenska som engelska.Vi kan vi erbjuda dig?

Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

SCA Östrand producerar blekt sulfatmassa för vidare förädling till hygienprodukter, papper och specialprodukter för en världsmarknad. Östrand är världens största produktionslinje för blekt barrsulfatmassa.Placering

Timrå strax utanför Sundsvall.Vill du veta mer?

Ytterligare information kring tjänsten lämnas av Kristina Enander, Affärsområdeschef Massa, 070-312 32 62, kristina.enander@sca.com.

Ytterligare information om rekryteringsprocessen lämnas av Maria Nyberg, Rekrytringschef, 070-561 02 76, maria.nyberg@sca.com

Fackliga företrädare är:
Ledarna - Morgan Nylander morgan.nylander@sca.com 060-16 42 13
Pappers avd. 167 - Roger Boström roger.bostrom@sca.com 060-16 40 66
Sveriges Ingenjörer - Niklas Martin niklas.martin@sca.com 060 -19 44 81

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.Ansökan

Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du skicka in här via vår hemsida här till vänster.