Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Trä är framtiden! Vi erbjuder träprodukter av både furu och gran. Vid våra enheter sågar, hyvlar och förädlar vi produkterna efter våra kunders behov. Rundvik är ett av våra fem sågverk i Sverige. Vi är en av Europas ledande leverantörer av träbaserade produkter.

Sågverket i Rundvik placerat mellan Örnsköldsviuk och Umeå och omsätter ca 750 miljoner SEK, sågverket har ca 155 anställda.

Underhållschef Rundvik

Serviceinriktad och engageradunderhållschef

Är du en serviceinriktad och engagerad ledare som vill vara med och skapa kultur och struktur förständiga förbättringar i vår verksamhet? Är du erfaren och nyfiken på att skapa de bästa förutsättningar för medarbetarna att prestera sitt bästa gällande arbetsmiljö, kvalite, effektivitet och ekonomi? Har du erfarenheter av underhåll och produktionsindustrin och tagit steget till ett planerat och tillståndsbaserat underhåll? Då kan det här vara jobbet för dig.Varmt välkommen med din ansökan!Din nästa utmaning
Vi söker nu en erfaren och driven chef för underhållsavdelningen som vill vara med och utveckla vår organisation mot branschens högsta driftsäkerhet. Som underhållschef jobbar du nära ditt team och andra avdelningschefer. Du ingår i sågverksledningen och rapporterar till sågverkschefen.

I rollen som underhållschef ansvarar du för den dagliga driften av underhållsavdelningen, där du tillsammans med dina medarbetare arbetar för att nå resultatförbättringar både på kort och lång sikt. Arbetet präglas av att utveckladin förståelse och arbetssätt utifrån våra värderingar och principer inom ramen för vårt förbättringsarbete: kunden först, lära och förbättra, rätt från mig, normalläge och eliminering av slöserier. Tillsammans med dina medarbetare och chefskollegor utvecklar ni arbetssätt och kompetens som ständigt säkrar en bättre tillgänglighet.

Som underhållschef har du anläggnings- och budgetansvar. Rollen innebär ett personalansvar och arbetsmiljöansvar för ca 15 medarbetare samt externa resuser vid exempelvis arbetstoppar så som stoppdagar.

I ledningsgruppen förväntas du bidra i utvecklingen och vara delaktiga i att staka ut den strategi som verksamheten ska följa. Arbetet i ledningsgruppen ska stötta vår snabba förändringsresa och skapa förutsättningar för att vi som helhet ska lyckas med våra utmaningar.


Vem är du?
Vi tror att du har en arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter och nu är redo för nästa utmaning i ditt yrkesliv.
Du som söker är en engagerad och resultatorienterad person som gillar att driva arbete framåt inom ditt ansvarsområde. Du är en trygg ledare med förmågan att hantera människor och deras olikheter så att ni tillsammans når uppsatta mål. Du är serviceinriktad och genuint nyfiken på att lära dig mer och viljan att försöka förstå människor och processer speglar din kommunikativa förmåga.

Vi ser gärna att du tidigare arbetat med:
• Ledarskap inom underhåll, underhållsutveckling och LEAN.
• Underhållsplanering: arbetsorderprocesser, beredning, schemaläggning,
• Underhållssystem: SAP, strukturer, katalogisering, periodseriat underhåll
• Underhållssystem: övervakning, mätning, tillståndsbaserat underhåll
• Mekanik, hydraulik, konstruktion, svets/svarv, smörjning
• Elektronik, starkström, styrsystem, programmering.

För oss är det också viktigt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

 
Utbildning
En högskoleutbildning med ingenjörsinriktning är meriterande men inte ett krav.

 
Placering
Rundviks sågverk mellan Örnsköldsvik och Umeå.


Vad kan vi erbjuda dig?
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Vi på SCA Rundvik erbjuder en hälsosam och säker arbetsmiljö med glada och målfokuserade arbetskamrater som är duktiga på det vi gör. Vi arbetar medvetet för att skapa ett högt värde för individen och är stolta över det arbete vi gör tillsammans. Att jobba hos oss innebär att vi skapar ett meningsfullt arbetsliv för dig och du för oss, för vi vet att det är människorna som gör framgångarna, varje dag, året runt.
I generationer har vi förädlat Europas största certifierade skog. Vi har stor respekt för livet och skogen och vill bidra till ett hållbart samhälle och ett bättre klimat.


Ansökan
Låter detta intressant så hör av dig till Glenn Basth Nilsson på Connect Search tel 070 517 61 81. Din ansökan kan du lägga in på http://www.connectsearch.se